Tarımsal araştırmalar konusunda bir ilki hayata geçiren Silivri Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2010 yılında imza altına alınan işbirliği protokolünü yeniledi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Profesör Doktor Osman Şimşek ile bir araya geldi.


IŞIKLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Belediyenin tarımsal çalışmalarının gelişmesinde üniversitenin önemli rolü olduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Bilimsel çalışmanın, bilimle akılla ileriye dönük düşünmenin, projeksiyon ve planlamalar yaparak çalışmanın ne anlama geldiğinin sizlerle birlikte Gümüşyaka’da çok güzel bir örneğini gerçekleştiriyoruz. Yaptıklarımız sizin eseriniz. Sizi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi. Başkan Işıklar, başta Ziraat Fakültesi olmak üzere projenin gelişmesine katkı sağlayan tüm öğretim görevlilerine teşekkür etti.


REKTÖR ŞİMŞEK: “KARARLILIĞINIZ BAŞARIYI GETİRDİ”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Osman Şimşek: “Sizin bu yoldaki kararlığınız bölgedeki tarımsal çalışmalarda önemli bir gelişme kaydetti” diyerek, Başkan Işıklar’ı çiftçiye örnek model olan tarımsal çalışmaları için tebrik etti.


PROTOKOL İMZALANDI

Bölgedeki tarımın geliştirilmesi, çiftçinin rekabet gücü ile ürün çeşitliliğini arttırılması ve kırsal kalkınmaya destek verilmesi amaçlarını taşıyan protokol, Başkan Işıklar ve Rektör Şimşek tarafından karşılıklı imza altına alındı. Protokol törenine Ziraat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ahmet İstanbulluoğlu, Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin, Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen katıldı.



Editör: TE Bilişim