Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde sosyal alanlar oluşturmaya devam ediyor. Mimarsinan Mahallesi’nin en önemli eksiklerinden biri olan, Mahalle Konseyleri toplantılarında sıkça dile getirilen salon eksikliği üzerine mahalle sakinlerine söz veren Başkan Işıklar, mahalleye modern ve kullanışlı bir salon kazandırmak üzere harekete geçti. 2010 yılında açılan Silivri Belediyesi Mimarsinan Mahallesi Spor Tesisi’nin yanına yapılacak olan Mimarsinan Çok Amaçlı Salon’un temel atma töreni gerçekleştirildi. Kasım ayında açılışının yapılması planlanan salon Nikâh Salonu, Toplantı Salonu, Mahalle Evi ve Spor Tesisi olarak çok amaçlı bir şekilde kullanılacak.

 

IŞIKLAR; "KASIM AYINDA AÇILIŞINI BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, temel atma töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız en önemli hizmetlerden bir tanesi bu çok amaçlı salon olacak. Temelini atacağımız bu salonun büyüklüğü ve önemi buradaki ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Yapılan her hizmet burada yaşayan insanımızın hayatını kolaylaştırmak, güzelleştirmek onları daha mutlu, daha çağdaş, modern bir kentte, şehirde yaşatmak için yapıldı. Mahallemizde ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir tesise ihtiyacımız vardı. Bizi biz yapan değerlerimizi sergileyeceğimiz, bir araya geleceğimiz, kutlamalarımızı, kederimizi paylaşacağımız, çocuklarımızı eğiteceğimiz, kadınlarımızın el emeklerini geliştireceği bir salon yapacağız. Atılan bu temelle inşaat çalışmalarımızı Ekim ayı içerisinde tamamlanmış olacağız, ince inşaat ve düzenleme çalışmalarının ardından Kasım ayı içerisinde açılışını sizlerle birlikte yapacağız.”

 

PAZAR YERİ VE PARK MÜJDESİ

Mahalleye içerisinde çay bahçesinin de bulunduğu bir park ve kapalı Pazar yeri de kazandıracağını söyleyen Başkan Işıklar; "Bu bina bittikten sonra en kısa zamanda bulunduğumuz bu alanı da bir park haline getireceğiz. Bir çay bahçesinin de yer alacağı parka hemşerilerimiz ailece gelip huzur içerisinde oturabilecekler. Bunları yapmamızın bir sebebi var; bir arada olacağız! Kollektif yaşamı, birbirine dokunmayı, sokağa çıkmayı, sosyal değerlerimizi yüksek tutmayı, hiç kimsenin ama hiç kimsenin bizi bölüp parçalamasına, korkuyla evlere tıkmasına izin vermeyeceğiz. Beraberce, birlikte, barış içerisinde, huzur ve refah içerisinde yaşayacağız. Bununla da yetinmeyip Perşembe ve Cuma Pazarlarını birleştirerek Kapalı Pazar yeri yapacağız. Sonrasında da bu parkın devamında kız çocuklarımızın da oynayabileceği futbol dışında diğer spor dallarının yer aldığı sahalarla Mimarsinan Mahallesi’ndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

AKSU; "BAŞKANIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR”

Silivri Mimarsinanspor Kulübü Başkanı Mehmet Şirin Aksu, temel atma töreninde yaptığı konuşmasında Başkan Işıklar’a mahalleye yaptığı hizmetler için teşekkür ederek şunları söyledi; "Başkanımıza teşekkür ve takdiri gerçekten az buluyorum. Bizim mahallemizin en büyük sorunu tehlike yaratan kavşağımızdı. Ben iki tane yakınımı o kavşakta trafik kazasında kaybettim. 2009 seçimlerinden önce bu maalesef yapılmadı. Başkanımız göreve geldi ve bu hayati meseleyi çözdü, bölgede kavşak düzenlemesi gerçekleştirdi. Hemen ardından mahalleye Spor Tesisi kazandırdı. Siyaset yapan insanların beklentilerine saygı duyarız ama hizmete engel olacak siyasetide kesinlikle burada kınıyorum. Ben başkanıma oy vermedim, kendisine de oy vermediğimi söylemiştim. Burada yağcılık yapmıyorum, kendisini takdir ediyorum. Kendisine oy vermemiş kişi ve kurumlara siyasi davranmadığı için sizi takdir ediyorum Başkanım. Geldiğiniz gibi mahallemize trilyonluk tesis kazandırdınız. Bu tesis de bizim düğünümüzdür. Başkanımıza ‘mahalleye salon kazandırırsan senin heykelini dikeriz’ demiştim. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.” Gerçekleşen konuşmaların ardından inşaatın temeline ilk harç bırakıldı.

 

MİMARSİNAN MAHALLESİ ÇOK AMAÇLI SALONDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi Mimarsinan Çok Amaçlı Salon, 450,38 m²’lik Bodrum Kat ve 530,56 m²’lik Zemin Kat ile birlikte toplam 980,94 m²’den oluşacak. Bodrum katı; 2 Adet soyunma odası ve 11 duş, 3 adet tuvalet, hakem odası, sağlıkçı odası, hol ve 290 m²’lik malzeme deposundan oluşacak. Zemin katta ise; çok amaçlı salon,19.25 m² giriş fuaye,31.5 m² antre, 14.4 m² mutfak ve büfe, 2 bay 2 bayan ve 1engelli tuvalet, salon girişi ve yönetici odası yer alacak.


 

Editör: TE Bilişim