Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan’la Arıkanlı Çiftliği’nde gerçekleşen yemekli toplantıda bir araya geldi. Yemeğe CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Başkan Koordinatörlerinden oluşan bir ekiple katılan Başkan Işıklar, üniversite ile ilgili son durum hakkında görüşmelerde bulundu. Başkan Işıklar, geçtiğimiz yıl içerisinde Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan ile karşılıklı olarak protokol imzalayarak, mülkiyeti belediyeye ait olan Alipaşa Mahallesi 4436, 4441 ve 4607 parseller üzerindeki toplam 85 dönüm araziyi MEF (Modern Eğitim Fen) Üniversitesi yapmak üzere İbrahim Arıkan Vakfı’na ücretsiz tahsis için ön protokol yapmıştı.


ÜNİVERSİTE 2014 YILINDA EĞİTİME BAŞLAYACAK

Planlama sürecinin tamamlandığı üniversite ile ilgili temel atma töreninin de çok yakın zamanda yapılmasının gündeme geldiği toplantıda, tahsis için yapılan ön protokolün Mayıs Ayı Meclisi’ne getirilmesi görüşüldü. Mayıs 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve yasa gereği 3 yıl içerisinde eğitim öğretime başlaması şart olan MEF Üniversitesi 2014 yılında eğitime başlayacak.
4 FAKÜLTEDE HİZMET VERECEK

Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler ile Eğitim Fakültesi olmak üzere dört ayrı fakülteyle hizmet verecek MEF Üniversitesi, bünyesinde bölge sanayicilerini de barındıracak ve kuluçka sanayi olarak da kullanılabilecek bir Teknokent düzenlemesi de yapacak.

Editör: TE Bilişim