Silivri Belediyesi'nde keyfi bir şekilde işten çıkartıldıktan sonra 2 aydır eylem yapan Çetin Arat ve Barış Kiracıoğlu, yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna sitem etti.

Yaşadıkları zorlukları ve karşılaştıkları baskıları anlatan Arat ve Kiracıoğlu; Silivri halkının ve yetkililerin, göstermiş oldukları bütün çabaları adeta dizi film izler gibi izlediklerini vurguladı.

Çetin Arat ve Barış Kiracıoğlu'nun yazılı açıklaması şu şekilde:


Bildiğiniz gibi 19.08.2015  tarihinde keyfi bir şekilde iş akdimiz fesih edilmişti. Aynı gün başlatmış olduğumuz pasif eylemimiz 55 gün sürmüş ve Silivri Belediye Başkanı'nın, Silivri Demokrasi Platformu’na mahkeme kararını beklemeden işe başlatacağının sözünü vermesi ile eylemimizi bitirmiştik. 15 gün süre ile işe alınacağımız günü beklemiş beklerken de daha önce açmış olduğumuz işe iade davalarını kazandığımızı öğrenmiştik.

Fakat işe iade davasını kazanmamıza rağmen 26.10.2015 tarihinde Belediye Başkanlığı tarafından işe iade kararına itiraz edilmiş ve dosyamız temyize gönderilmiştir.

Belediye Başkanı, başta kamuoyuna olmak üzere, Silivri Demokrasi Platformu bileşenlerine ve en önemlisi bizlere verdiği sözü tutmamıştır.

Bu gelişmelerin hemen ardından CHP Silivri İlçe Başkanlığı’na giderek konuyu İlçe Başkanı ile görüşmek istediğimizde bizi polis zoruyla çıkartacaklarını ifade ederek dışarı çıkartmışlar ve yarın sabah gelmemizi söylemişlerdir. Ertesi gün gittiğimizde bizimle polis nezaretinde  görüşmüş taleplerimizi kaale bile almamışlardır.

Bunun üzerine 27.Ekim.2015 Salı akşamı açlık grevine başladık. 28 Ekim Çarşamba günü ise Belediye Başkanı yeniden bir görüşme talep etmiş ve daha bir anlaşma sağlanmamış olmasına rağmen kendi facebook hesabından bir metin yayınlayarak söyledikleri ayrı yazdıkları ayrı olacak şekilde kamuoyunu yanıltmak amaçlı bir bildirimde bulunmuştur. Bizlerin bunu kabul edebilecek imkânımız ve sabrımız yoktur.

Açlık grevimize devam etme kararı aldık. Ve 30 Ekim Cuma günü itibari ile Silivri Belediyesi zabıtasının; standlarımıza, pankartlarımıza ve bizlere fiili ve fiziki saldırılarına maruz kaldık. Sendikamız aracılığıyla Silivri Kaymakamlığı’ndan eylem ve etkinlik için almış olduğumuz iznimiz olmasına rağmen; belediye görevlileri bizi  insanlık dışı bir şekilde darp ederek tüm kamuoyunun gözü önünde yerlerde sürükleyerek çirkin müdahalelerine devam etmişlerdir.

Bütün bu olanları herkesin bir televizyon dizisi izler gibi izlemesi, gerekli ilgi ve ciddiyeti göstermemesi, bedenlerimizin bitkinliği, olumsuz hava şartları, barınabileceğimiz bir yer olmadığı gibi oturabileceğimiz bir yerin bile olmaması gibi şartları değerlendirdiğimizde; eriyip bitmemizi herkesin uzaktan seyredeceğine kanaat getirdik.

Bu sebeplerden dolayı, sağlığımızı korumak ve direnişimizi daha da uzatabilmek için; ileriki günlerdeki açlık grevinde olumlu koşulları sağlayabilmek amacıyla  belirli bir süre dönüşümlü açlık grevine başladık.

İyi seyirler işçi sınıfı, iyi seyirler emek güçleri, iyi seyirler kamuoyu...

 

Editör: TE Bilişim