Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ağustos ayında işten çıkardığı belediye işçileri Çetin Arat ve Barış Kiracıoğlu ile ilgili olarak bir kez daha karar değişdirdi.

Silivridehaber.com haber sitesine yaptığı açıklamada; işçilerin yeniden işe alınmayacaklarını belirten Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Arat ve Kiracıoğlu'nun "açlık grevine" başlamaları üzerine sosyal medyadan yazılı açıklama yaparak "işçilerin tekrradan işe alınacaklarını" duyurdu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Facebook hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: ‘Değerli Hemşerilerim. Silivri Belediyesi olarak üç işçinin işten çıkarılması konusu Silivri kamuoyunda yeteri kadar ve doğru anlaşıldığını gözlemlemiş bulunmaktayız.

Bu tasarruf tamamen iş disiplini, çalışma prensiplerinin korunması ve sürdürülmesi adına yapılmıştır. İyileşme olacağı konusunda yılladır birlikte çalıştığımız sivil toplum örgütlerinin talebi ve kaygıları üzerine bu işçilerimizin işe iadesi konusunu sadece ve sadece bu kurumların ortak talebi olarak kabul ettiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.


HUKUKİ SÜRECİN ARDINDAN İŞE BAŞLAYACAKLAR

Hukuk sureci bitiminde gerekli tebligatlar yapıldıktan sonra işe başlatılacaklardır.Demokrasi değerleri emeğe insan onuruna bakışını değerlendirmesi konusunda ortak anlayışa sahip olduğumuz bu kurumlarla çatışmamız mümkün değildir. Aynı acıyı aynı kaygıyı duyan insanlar olarak yasadığımız bu olağan üstü günlerde bu sürecin daha fazla suiistimal edilmesine izin vermeyeceğiz.


BU GERİ ADIM ATMAK DEĞİL

Bu art niyetle söylenen geri adım atmak teslim olmak asla ve asla değildir. İşçiler işe başlatılacak ve uyum içinde çalışıp çalışmayacakları izlenecektir. Aynı sorunun devam etmesi halinde daha önce yapıldığı gibi temelli olarak gereği yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur’

Editör: TE Bilişim