29 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Kentine Güvenen Kentler Buluşması’nın açılışı gerçekleşti. Silivri Belediyesi’nin de 9 vizyon projesiyle katıldığı fuarda sosyal demokrat belediyeler, kentsel gelişim, çevre, sağlık, sosyal hizmetler, spor, çocuk ve gençlik, kültür-sanat-tarih ve e-belediye hizmetleri olmak üzere 8 ana başlıkta, geçmişte yapılan çalışmaların yanı sıra, geleceğe yönelik projelerini de katılımcılarla paylaştı.

 

IŞIKLAR PROJELERİNİ TANITTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türkiye’nin dört bir yanından 61 sosyal demokrat belediyenin katıldığı fuarda Kariyer İstihdam Ofisi, Kutsal Değerlere Saygı, Gıda Bankası, Tarihi Evler Restorasyonu, Sahil Bandı Düzenleme çalışmaları, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Mahalle Evi, Kültür Merkezi, Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi çalışmalarını ziyaretçilere tanıttı. Oluşturulan ortak alanlardaki Silivri Belediyesi hizmetlerini basın mensuplarıyla birlikte dolaşan Başkan Işıklar, diğer belediyelerin stantlarını da ziyaret ederek, farklı projeler hakkında bilgi aldı.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ KENTİNE GÜVENEN KENTLER BULUŞMASI’NDA HANGİ PROJELERİNİ TANITIYOR?

Kariyer İstihdam Ofisi

Silivri’de, işsizler kaderine terk edilmedi. Çalacakları bir kapı, umutlarını yeşerten bir yapı var. 2009 yılında kurulan Kariyer İstihdam Ofisiyle, iş arayanla, eleman arayan bir araya geldi. İşverenin talepleri doğrultusunda iş garantili kurslar açan Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi, bu zamana kadar 7114 kişiyi işe yerleştirdi.

 

Kutsal Değerlere Saygı

3 semavi dine ev sahipliği yapmış Silivri, tarihinden gelen misyonunu bugünde sürdürüyor. Din kimsenin tekelinde değil, vicdanlarda yaşanır. Silivri Belediyesi ilçe genelinde ilk kez, yılda iki defa tüm camilerin temizliğini yapmaktadır. Ayrıca tüm camilere seccade alımı gerçekleştirilerek sokakta namaz kılan vatandaşların ibadetlerini hijyen içerisinde yapmasına imkan sağlandı. Bunun yanı sıra tüm camilere modern tenteler alınarak ibadetini sokakta gerçekleştiren Silivrililer güneşin ve yağmurun etkisinden korundu.

 

Gıda Bankası

Sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir yardımlaşma anlayışıyla, ihtiyaç sahipleri gelir durumuna göre limitleri belirlenip Silivri Karta tanımlanarak, Gıda Bankası marketinden gıdadan giyeceğe kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Modern marketçilik sistemi ile çalışan banka, kamusal tarafsızlıkla hizmet vermeyi sürdürüyor.

 

Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi

Engelli bireyler, toplumda saklanan bir noktadan alınarak, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi tarafından yaşamın bir parçası haline getirildi. Merkezde, ilçe genelindeki engelli ve yaşlılara, sosyolog desteği, psikolog desteği, fizik tedavi, hasta nakil ambulansı, evde bakım hizmeti, refakatçi hizmetleri veriliyor. Ayrıca engelli bireylerin sosyal hayata katılmaları için merkezde etkinlikler ve eğitim programları düzenleniyor.

 

Mahalle Evi

Silivri Belediyesi ilçeye Türkiye’nin çeşitli coğrafyalarından göçüp gelen vatandaşların, toplumsal yaşama katılmaları için olanaklar yaratıyor. İlki 2011 yılında açılan Mahalle Evleri, içerisinde oluşturulan el sanatları kursu, psikolog desteği ve sağlık seminerleriyle, kadınların evlerinden çıkarak sosyal hayatın içerisinde yer almasını sağlıyor. 7 kişiyle başlatılan bu hizmet, bugün 4 mahalle evinde 500’ün üzerinde kadına hizmet vermektedir.

 

Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi (TÜRAM)

Hayatın bütün alanlarında yer alan Silivri Belediyesi, çiftçilerin daha çok kazanması ve verimli toprakların daha iyi değerlendirilmesi için çalışmalar yapıyor. Yerel Kalkınma Ajansı çalışmaları kapsamında kurulan merkezde, geleneksel ürünler yerine, tıbbi ve aromatik bitkiler üretilerek bölge çiftçisine örnek olacak çalışmalar yapılıyor. 100 dönüm buğdaydan elde edecekleri karı, 1 dönüm melisa’dan kazanabilecekleri örnek uygulamalarda, melisanın yanı sıra, kekik, lavanta, ısırgan otu üretimi de yapılmakta.

 

Selimpaşa Tarihi Evler Restorasyon

2700 yıllık kent tarihi olan Silivri’de tarihi eserler açığa çıkıyor. Eski Rum evleri ve yoğurthaneler restore edilip fonksiyon kazandırılarak Silivrililerin hizmetine açılıyor. Toplum Destek Merkezi, Sanat Evi, Nikâh ve Sergi Salonu bunlardan bazılarıdır.

 

Sahil Bandı Düzenlemeleri

Silivri Belediyesi 42 km’lik sahil şeridini, insanların bir arada yaşama bilinciyle kardeşlik bağlarının güçlenmesi, sosyalleşmesi ve toplu yaşam kurallarını daha çağdaş yaşayabilmesi için halkın kullanımına açtı.

 


Editör: TE Bilişim