Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen halk toplantıları Seymen Mahallesinde devam etti. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları ile muhtarların da eşlik ettiği toplantılarda köylerin Silivri Belediyesi’ne devir işlemleri hakkında bilgiler verilerek, yapılacak projeler anlatıldı.

IŞIKLAR; “SİLİVRİ’Yİ BÜYÜK BİR AİLEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Seymen’de konuşma yapan Başkan Işıklar; “Silivri’de yaşamak güzeldir. Çünkü diğer ilçelerde olmayan tarım topraklarıyla, tarihi eserleriyle, deniziyle yaşanır bir ilçe. Biz bu şehrin sağlıklı büyümesini istiyoruz. Kaynakları ve imkânları kuruşu kuruşuna harcayıp, bizim esnafımız, bizim çiftçimiz yaşasın istiyoruz. Bizim belediyeciliğe bakış açımız bu. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıp, sizlerin fikirlerini almaya geldik. Yeni mahallelerimizle Silivri’yi büyük bir aileye dönüştüreceğiz. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden eşit şekilde hizmet edeceğiz. Merkezde gördüğünüz düzenlemelerin aynısı Seymen’de de olacak. Muhtarlıklar kapandı diye Sıtkı Muhtarımın artık yetkisi yok diye düşünmeyin. O burada belediyenin temsilcisi olarak daha çok yetkili. Yapacağınız inşaat çalışmalarını mutlaka sorarak yapın, plan üzerinden görüş alın. Beş yıl boyunca vergi, ruhsat harcı ödemeyeceksiniz. Yeni yapılaşma sürecinde şartları uygulamak için bir geçiş süreci yaşıyoruz. En kötü plan, plansızlıktan iyidir. Buralarda yapılaşma oldukça, plan geldikçe yerleriniz değer kazanacak. Bundan sonra Mahalle Meclislerimizle her ay düzenli toplantılar yaparak sizlerin talep ve önerilerine çözümler bulacağız. Sizin beklenti ve taleplerini asla unutmadık, kolaylaştırıcı hizmet anlayışımızla belediye artık hayatınız her anında olacak” şeklinde konuştu. Sunum eşliğinde çalışmaları ve projeleri anlatan Işıklar, mahalle sakinlerinden gelen soru ve önerileri dinledi.

2014 YILINDA SEYMEN’DE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2014 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Seymen Muhtarlık çevresinde bakım, temizlik ve mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları yapıldı. Çocuk Parkı’nda çocuk oyun grupların bakımı boyanması, çim biçimi yapıldı. Basketbol sahası bakımı tamiri ve boyaması yapıldı. Çocuk Parkı aydınlatmasının bakım ve onarımı Silivri Belediyesi tarafından yapıldı. Camide bakım temizlik, çiçek dikimi ve çöp kovası montajı yapıldı. Seymen Sağlık Evi’nde bakım temizlik mevsimlik çiçek dikimi ve bank montajı yapıldı. Seymen Mahallesi 2014 yılı içerisinde 20.955 mtuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi gerçekleştirildi.

2015 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi yatırım programı kapsamında Seymen Mahallesi meydan düzenleme projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamında 1000 m2 mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 308 metre bordür, 250 ton asfalt tamiri çalışması yapılacak. Gazi Yiğit Caddesi’nde park ve spor alanı düzenlemesi yapılacak.  Mevcut sahaya çim yapılacak. Müderris Sokak’a futbol sahası düzenleme çalışması yapılacak.

 

Editör: TE Bilişim