Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Halk Toplantıları Çanta Mahallesi’nde devam etti.

Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, diğer mahallelerde olduğu gibi Çanta’da da, yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaşarak 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında vatandaşların öneri ve taleplerini dinledi.


IŞIKLAR: “BU PEDALI ÇEVİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Silivri Belediyesi olarak buradayız. Her sene bu toplantılarımızı düzenli olarak yapıyoruz. Bunu altı yıldır göreve başladığımız günden itibaren yapıyoruz. Belediyelerin kapatılması bir milat oldu. Bir kurumun kapatılması hakkındaki düşüncelerimizi daha önce konuştuk, hepiniz biliyorsunuz. Ancak biz burada belediye hiç kapanmamış, sanki belediye hizmetleri yerinde devam ediyor düşüncesini daha kalıcı hale getirebilmek için, geçmiş dönemde yapılamayan, yapılmayan birçok işi, bir çok projeyi kurduğumuz Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri ile hayata geçirdik. Yerel yönetimlerin, yerinden yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında mahalle meclislerinin çözüm olabileceğini biz denedik. Muhtarlarımız bizim temsilcilerimiz. Belediyenin bir şubesi gibi tüm sorun ve taleplerinizi kendilerine iletebilirsiniz. Çanta gelişerek büyüyen bir mahallemiz. Çanta Mahallemizde hizmet sektörlerini ve tarımı geliştirmek istiyoruz. Arazilerimizi bu şekilde koruyacağız. Kimsenin kimliğine nereli olduğuna bakmadan, onun inandığı değerlere saygıyla, bu zenginliğimizi koruyarak geleceğe taşımamız lazım. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz ve bu hoşgörü ortamının; birbirine tahammül edebilme becerisini korumaktan geçtiğini hiç unutmayalım. Bizleri sokağa çıkartmak istemeyen, bir araya getirmek istemeyenler olabilir. Katliamlarla insanları korkutup sindirmeye çalışmak isteyenlerde olabilir. Biz inançla ve kararlılıkla sokağa çıkacağız, birbirimizle konuşarak üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yok. En sıkıntılı dönemlerde bir araya gelmenin becerisini, kararlılığını beraber göstereceğiz. Hep birlikte ne aciliyetimiz, mahallelerimizin ne sorunu varsa çözümüne birlikte karar vereceğiz. Topluma danışılmadan alınan kararların bedelini gelecek nesiller ödüyor. Biz bu pedalı çevirmeye devam edeceğiz.”


ÇANTA MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Çanta Mahallesi Çamlık Tepe Caddesi, Ataman Caddesi, Kınalı Mevkii, Kırmızı Gül Caddesi ve Çulluk Sokak’ta toplam 140.000 metrekare tuvenan ve stabilize malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Hüsnü Albayrak Caddesi, Mevlana Celalettin Rumi Caddesi, Sazlı Sokak, Abdi İpekçi Caddesi, Ali Balcıoğlu Sokak, Kasımpatı Sokak ve Klas Sokak’ta parke taşı yol ve kaldırım imalatı gerçekleştirildi. Kınalı Mevkii Klas Sokak, Çulluk Sokak, Kırmızıgül Caddesi ve Ulu Önder Atatürk Caddesi’nde asfalt tamir çalışmaları yapıldı. Öztürk Caddesi, Klas Sokak, Büyük Sanayi Caddesi ile Kınalı Mevkii Koruluk Sokak’ta yağmur suyu hattı imalat çalışmaları gerçekleştirildi. Mahallede bulunan Örtülü Çeşme ve Hasan Çeşme hayırseverler tarafından belediyenin lojistik desteği ile tamir edildi. Çanta Spor Kulübü’nün kullanımı için bir adet büfe kiralandı. 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun; sınıf kapıları tamiratları yapıldı. Demirkapı tamiratları tamamlandı. Doğalgaz devir daim pompası tamiratları ve okulun patlayan temiz su boruları değiştirilerek tamiri yapıldı. Okula 1197 kg temizlik malzemesi, 120 adet çöp torbası, 734 kg boya Silivri Belediyesi tarafından temin edildi. Çanta Camisi bahçesinde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Aile Sağlığı Merkezi ve Huzur Evi çevresinde düzenli bakım ve temizlik çalışmaları yapılmaktadır. Çanta Meydanı’nda bulunan havuzun bakımı ve çevre düzenlemesi periyodik olarak gerçekleştiriliyor. Lüle Sokak Çocuk Parkı’na yeni oyun grubu yerleştirildi. Kılıçarslan Sitesi’ne yeni oyun grubu montajı yapıldı. Çanta Futbol Sahası’nda zemin düzenleme ve çimlendirme çalışmaları yapılarak, tribünde boya ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.


2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Çanta Mahallesi İlköğretim Okulu kalorifer tesisatındaki sorunlar çözülecek.  Okul tuvalet tesisatları onarılacak. Okul kapıları ve bina içinde tamiratlar yapılacak. Muhtarlık hizmet binasının dış cephelerinde boya ve bakım çalışmaları yapılacak. Balaban Mahallesi’nde; Haydar Aliyev Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Sancaktepe Mahallesi’nde; Hacı Nurettin Akbulut ve Uyum Caddesi asfaltlanacak. Sancaktepe Mahallesicadde ve sokaklarında parke taşı kaldırım çalışması yapılacak. Çağdaşkent 1. ve 2. Etap hobi parkı düzenlemeleri yapılacak. Her iki etap projede de basketbol ve voleybol sahası, çocuk oyun alanı, fitness aletleri, oturma ve gezinti alanları, satranç oyun alanı, hobi alanları ve yeşil alan düzenlemesi yer alacak.











Editör: TE Bilişim