Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaklaşık 2 ay önce işten çıkardığı iki işçiyi tekrar işe almaya karar verdi. Hatırlanacağı gibi işçiler 2 aydan bu yana aralıksız olarak Silivri Belediyesi önünde eylem yapıyordu.

Silivri Demokrasi Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada; platform üyelerinin yoğun çabaarı sonucunda içerisinde bulunduğumuz hassas günlerde daha fazla yıpranmasını önlemek amacıyla bu uzlaşmanın sağlandığına vurgu yapıldı.


SİLİVRİ DEMOKRASİ PLATFORMU TARAFINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

Bilindiği üzere Silivri Belediyesince DİSK /Genel İş üyesi  iki  işçinin iş akitlerinin fes edebilmesi sonucu direnişe başlamışlar, belediye önüne astıkları pankartlarla   Silivri kamuoyunun gündemine girmişlerdi.

Beş yıla yakın bir zamandan beri Silivri’de yerel - genel demokratik hak ve talepleri, toplumsal barış ve kardeşliği, yerel demokratik söz ve karar süreçlerine katılmayı temel yurttaşlık hakkı gören ve gönüllülük temelinde demokratik kitle örgütleri , sivil toplum kuruluşları ve bağımsız bireylerden oluşan Silivri Demokrasi  Platformu bileşenleri,  ülkemizin içinde bulunduğu bu ağır  ortamında  İki işçinin  belediyemiz önünde sürdürdükleri direnişin  demokratik kamuoyunu meşgul etmesini doğru bulamamış, Silivri  Belediye Başkanı Sayın Özcan IŞIKLAR’la  11/10/2015  tarihinde  İşçilerin İşlerine döndürülmesi konusu müzakere edilmiştir.

 Olumlu bir atmosferde geçen görüşmeler; Büyük bir kaos ve şiddet sarmalında geçen ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne bulundurulduğunda, böyle bir konunun Silivri gündeminden çıkarılması ve işçilerin işe geri döndürülmesi  belediye başkanınızca  kabul edilmiştir.

Silivri Demokrasi Platformu’nun bu talebine olumlu ve yapıcı karşılık veren  belediye başkanımıza teşekkür ederken, işlerine geri dönerek aş ve işlerini geri kazanan İşçi arkadaşlarımızın ve ailelerinin memnuniyetlerini ve sevinçlerini paylaşıyoruz. 

Editör: TE Bilişim