İlçe genelindeki mahallelerde toplantılar yaparak vatandaşlarla bir araya gelen, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili hesap veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her yıl gerçekleştirdiği halk toplantıları kapsamında önceki akşam ekibiyle birlikte Gümüşyaka Mahallesi’ndeydi. Işıklar’a CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri de eşlik etti.

 

IŞIKLAR; "ÇEVREDEN MERKEZE HİZMET EDECEĞİMİZİ SÖYLEMİŞTİK”

Işıklar Gümüşyaka Mahallesi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; "Silivri’mizin güzelleşmesinde Mahalle Konseylerimizin büyük katkıları var. Konseylerimiz belediyelerin kapatılmasından sonra mahalle anlayışını ortaya koymamızı sağladı, ortaya çıkan yönetim boşluğunu gidermemizde yardımcı oldu. Belediyecilik artık mahalle belediyeciliği haline geldi. İlçemizin fırsatlarını iyi biliyoruz. Göreve ilk geldiğimizde çevreden merkeze gelen bir anlayışla çalışacağımızı söylemiştik. Gümüşyaka’mız Silivri’nin konum olarak en güzel yerlerinden biri. Fiziki olarak mükemmel bir yapıya sahip E-5 karayoluna yakın, otoban birleşme noktasında, deniz kıyısında büyük avantajlara sahip bir mahallemiz. Gümüşyaka’da yaz ve kış arasında büyük bir nüfus farkı vardı. Yazın gelen insanlar buranın merkezine bile girmiyorlardı. Geçtiğimiz yaz insanlar gece geç saatlere kadar dışarıdaydı. Artık Gümüşyaka’yı değerlendirme, çekim noktası haline getirme zamanı geldi.”

 

"GÜMÜŞYAKA SAHİL BANDININ TAMAMINI AÇACAĞIZ”

Gümüşyaka’da hizmet yoğunluğunun devam edeceğini belirten Başkan Işıklar; "Gümüşyaka’da temel olarak fazla bir problemimiz yok. Şimdi şehirlerde bir adımımız var üstyapıyı kurmak. Üst yapıyı kurduktan sonra sanat yapılarına geçeceğiz. Spor kompleksleri, salonları, kapalı açık yüzme havuzları ve sahalarıyla geliştireceğiz, sahil bandının tamamını kullanıma açacağız. Gümüşyaka’ya hizmet bundan sonra böyle bir yoğunlukla devam edecek. Gümüşyaka’da ilk olarak içinde bulunduğumuz parkımızın düzenlemesini tamamladık, bu parkı bitirdikten sonra burası büyük bir meydana dönüştü. Sonrasında yapılan düzenlemelerle gece pazarı bölgesinin yeni halini hepimiz biliyoruz. O projeye ilk başladığımızda gece pazarı bölgesi içler acısıydı, şimdi modern ve sizlerin geç saatlere kadar ailece vakit geçirebildiği huzurlu bir yer haline geldi” dedi.

 

"ÇAMLIK YAŞAM ALANI OLACAK”

Işıklar, Çamlık’ta yapılan düzenleme çalışmalarından da söz ederek; "Çamlık Piknik Alanı düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Size yakışır, çoluk çocuk oturup piknik yapılabilecek, gençlerimizin bir arada vakit geçirebildiği bir park, yaşam alanı oluşturuyoruz. Çalışmaları bir ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Gümüşyakalılar toplantının sonunda mahallelerinde gördükleri eksik ve talepleri Işıklar ve ekibine iletti.

 

2013 YILINDA GÜMÜŞYAKA MAHALLESİ’NDE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2013 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Gümüşyaka Mahallesi 27. Cadde ve bağlantılı Sokaklarında toplam 10535 metrekare beton parke yol çalışması gerçekleştirildi. 1559 metrekare Çamlık Caddesi’nde 498 ton asfalt döküldü. Hudut Sokak’ta 330 metrekare, Karaçoban Sokak’ta 728 metrekare ve Şehzade Mehmet Caddesi’nde 1101 metrekare beton parke yol çalışması yapıldı. Haydar Aliyev, Bağdat Saatçi ve İsrafil Sokaklar da 1500 metrekare yeni kaldırım, 550 ton asfalt ve 300 ton da asfalt tamiri gerçekleştirildi. Gümüşyaka Mahallesi’nde 2013 yılı içerisinde toplam 2408 metrekare asfalt imalatı ve sandık yama tamiratı yapıldı. 86.588 metrekare asfalt kırığı ve tuvenan malzeme ile yol iyileştirme çalışması yapılan Gümüşyaka Mahallesi’nde 9990 metrekare beton parke tamir ve imalat çalışması gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi tarafından Gümüşyaka Mahallesi’nde bulunan gece pazarında düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Gece pazarı düzenlenen yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Katmer Sokak Çocuk Parkı yapılan düzenleme çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuştu. Bu yıl çalışmalara başlanan Çamlık Piknik Alanı ve Peyzaj Düzenleme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Çocuk oyun alanları, satranç oyun alanı, fitness alanları, basketbol sahası, otopark alanları ve geniş yürüyüş parkurlarının yer alacağı proje kapsamında piknik alanları da modern bir görünüme kavuşacak. Yapılacak bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla alan atıl görünümünden kurtularak, bölge sakinleri için nefes alma noktası haline gelecek.

 

2014 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2014 yatırım programı kapsamında Gümüşyaka Mahallesi Haydar Aliyev Caddesi’ne 4830 ton asfalt dökülecek. Merkez Mahallesi Algür, Konuralp, Sulusaray ve 2. Abdülhamit Paşa caddelerinde 1486 ton asfalt ile 7650 metrekare asfalt tamiri yapılacak. Ertuğrul Gazi ve Emirhan Caddelerinde 9000 metrekare beton parke tamiri, 740 metrekare kaldırım ve 650 metrekare parke taşı kaldırım çalışması yapılacak. Abdiağa, Sezgi, Duyar, Özdağ, Şehit Abdurrahman Ay ve Hakdemir Sokaklar da toplam 2500 ton asfalt çalışması ile 3080 metrekare asfalt tamir çalışması gerçekleştirilecek. Fatih Caddesi ve bağlantılı sokaklarında 3660 metrekare kaldırım, 1450 metrekare beton parke taş yol yapımı, 8118 metrekare de asfalt tamir çalışması yapılacak. 2014 yatırım programı kapsamında Emirsultan (Sahil Yolu) Caddesi’nde gezinti yolu düzenlemesi gerçekleştirilecek. Sarıhan Sokak Çocuk Parkı ve Teoman Sokak Çamlık Alan düzenlemeleri de 2014 yatırım programı kapsamında hayata geçirilecek.

 


 

Editör: TE Bilişim