Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Değirmenköy’de mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Işıklar, Silivri geneli ve Değirmenköy’de yapılan çalışmaları anlattıktan sonra, 2014 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, Belediye Birim Müdürleri ve konsey üyelerinin katıldığı toplantıya Değirmenköylüler de yoğun ilgi gösterdi.

 

IŞIKLAR; "DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, toplantıda yaptığı konuşmasında; "Değirmenköy’deki tek amacımız Değirmenköy’ün domatesinden tutun da diğer bütün güzelliklerini açığa çıkarmak. Buranın bütün zenginliklerini alıp dışarı götüren bir anlayışa inat, biz yerel ve yerinden yönetimi yer anlayışını burada hâkim kılacağız. Bütün yollarımızı büyük ölçüde tamamladık ama daha yapacak çok işimiz var. Özellikle bölgede üniversite alanı oluşturmak gibi bir düşüncemiz var. Önümüzdeki yıl meydanımızda ki kahveleri, eski belediye binalarını, eski iki katlı binaların tamamını yıkacağız. Tamamına büyük bir meydan açacağız, belediye binası ve yanındaki bahçeyi birleştireceğiz. 40 Dönüme yakın bir yaşam alanı oluşacak. Peki, dükkânlar ne olacak, orada ki esnafımız ne yapacak? Onlara da şunu özellikle söylüyorum. Selimpaşa’da bu çalışmanın aynısını yaptık. 26 Tane dükkânın Selimpaşa’nın meydanından kaldırıp, anahtarını verip onlara kullandığı dükkânlardan çok daha iyilerini teslim ettik. Aynı şekilde de burada yapacağız, esnafımız hiç tedirgin olmasın. Önce arkada dükkânlar yapılacak, ondan sonra o binaları kaldıracağız. Hangi arkadaşım kaç metrekare dükkân kullanıyorsa teslim edeceğiz. Selimpaşa’da yaptığımız meydanın daha büyüğünü burada yapacağız. Sanayi çarşısından Köroğlu çarşısına kadar olan yolları, okulun arkası dahil hepsini tamamlayacağız. Değirmenköy’de yapılmamış yol kalmamış olacak” dedi. Festival alanında da düzenleme çalışmaları yapılacağını belirten Işıklar, yapılan düzenlemelerin ardından alanın nişan, düğün, festival gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapacağını söyledi. Işıklar konuşmasının ardından hemşerilerinden gelen soru ve talepleri dinledi.

 

2013 YILINDA DEĞİRMENKÖY MAHALLESİ’NDE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2013 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Değirmenköy Mahallesi Atatürk Caddesi ve Namık Kemal Caddesi’nde orta refüj düzenlemesi yapıldı. Çalışmalar kapsamında sert zemin, yeşil alan, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, dinlenme alanı, basketbol sahası ve seyir alanı düzenlemeleri gerçekleştirildi. Atatürk Caddesi Orta Refüj Düzenlemeleri kapsamında toplam 14 bin 400 metre kare alanda; 3 bin metrekare sert zemin ve 11 bin 400 metre kare yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Namık Kemal Caddesi Orta Refüj Düzenlemeleri kapsamında toplam 4 bin 100 metre kare alanda; bin 300 metrekare sert zemin ve 2 bin 800 metrekare yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Modern bir görünüme kavuşan Değirmenköy’ün yeni halini mahalle sakinleri de beğeniyle karşıladı. Elmalı Sokak çocuk parkında yapılan düzenleme çalışmalarıyla park modern bir görünüme kavuştu. Eski sağlık ocağı bahçesinde çocuk parkı ve peyzaj düzenleme çalışmaları devam ediyor. Sağlık ocağı bahçesi, çocuk oyun alanı, fıtness alanı, satranç oyun alanı ve yeşil alan düzenlemeleriyle büyük bir değişim yaşayacak. 2013 yılında Lale ve Selvi Sokaklarda toplam 570 metre yağmursuyu imalatı yapıldı. Gazipaşa Caddesi ve Gölet Yolu Caddesinde; 3.455 metrekare kaldırım imalatı, 8.400 metrekare asfalt imalatı ve toplam 2.422 ton asfalt imalatı yapıldı. Namık Kemal Caddesi ve Kadife Sokak’ta; 2.200 metrekare yeni kaldırım ve 400 ton asfalt sandık yama tamiri gerçekleştirildi. Turgut Reis Sokak, Pamuktepe Sokak ve Nazlı Sokak’ta; 1.800 metrekare yeni kaldırım imalatı ile 1.800 metrekare parke taşı yol çalışması yapıldı. Florya Caddesi’nde 250 ton asfalt yama tamiri gerçekleştirildi. Yıl içinde 200.000 metrekare yolda tuvenan ve stabilize malzeme ile zemin iyileştirmesi yapıldı.

 

2014 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2014 yatırım programı kapsamında Değirmenköy Mahallesi Yörük (Selanik) Caddesinde orta refüj düzenlemesi yapılacak. Sert zemin, yeşil alan, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, dinlenme alanı ve fıtness alanı düzenlemeleriyle cadde, Atatürk Caddesi ve Namık Kemal Caddesi’nde olduğu gibi modern bir görünüme kavuşacak. 2014 yılında Değirmenköy’de meydan düzenlemesi yapılacak. Atatürk büstünün bulunduğu meydan Değirmenköylülere yakışır hale getirilecek. Acı Badem Sokak ve Çağla Sokak çocuk parkında da düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. 2014 yılında Gölet ve Selanik Caddesi’nde; 6.200 metrekare yeni kaldırım imalatı, 1.100 metrekare beton parke taşı imalatı, 6.600 metrekare - 1.600 ton yeni asfalt imalatı ve 250 ton asfalt sandık yama tamiratı yapılacak. Zübeyde Hanım Caddesi’nde 2.000 metrekare yeni kaldırım imalatı ve 250 ton asfalt sandık yama tamiratı yapılacak. Yasemin Caddesi’nde 1300 metrekare yeni kaldırım imalatı gerçekleşecek. Selvi Sokak, Cengiz Sokak, Lale Sokak, Sarıpaşa Sokak, Yusuf Ziya Kaya Sokak ve Namık Kemal Caddesi’nde; 6.000 metrekare yeni kaldırım imalatı, 500 ton asfalt sandık yama tamiratı ve 4.000 metrekare - 1.000 ton yeni asfalt imalatı yapılacak.

 


 

Editör: TE Bilişim