Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın çocukluk arkadaşı olan ve adı sık sık sandallarla anılan Ömer Sebahattin Çetin’in, Işıklar’ın belediye başkan seçilmesiyle birlikte oturmakta olduğu kayınpederi Çemal Çağırır’a ait olan eve kaçak kat inşa ettiği ortaya çıktı.

Uzun yıllardan bu yana Silivri eski sanayi çarşısında kayınpederi Cemal Çağırır’a ait evde oturan Ömer Sebahattin Çetin, çocukluk arkadaşı Özcan Işıklar’ın Silivri Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte oturmakta olduğu evin üst katına kaçak bir kat daha inşa etti.

Aynı zamanda Silivri Belediyesi’nde Strateji Geliştirme Müdür Vekili olarak görev yapmaya da başlayan Çetin’in kaçak katı ile ilgili olarak yıllardan bu yana hiçbir işlem yapılmadı.

CEM GÜNER ŞİKAYET ETTİ

Çetin’le aralarının iyi olmadığı bilinen Silivrili Gazeteci Cem Güner’in BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) şikayet başvurusu yapması sonucunda olay ortaya çıktı.

SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI DEVREYE GİR

BİMER tarafından İstanbul Valiliği üzerinden Silivri Kaymakamlığa iletişen şikayet dilekçesinin ardından Silivri Kaymakamlığı bir süre işlem yapmadı. Cem Güner’in ikinci kez dilekçe ile başvurması üzerine Silivri Kaymakamlığı tarafından Silivri Belediyesi'ne resmi yazı gönderilerek konuyla ilgili inceleme yapılması istendi.

TUTANAK TUTULDU

Kaymakamlığın yazısı ile birlikte Silivri Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler söz konusu eve giderek inceleme yapmak durumunda kaldı. Evin üzerinde bulunan katın kaçak olduğunun anlaşılmasıyla birlikte tutanak tutularak yasal işlemler başlatıldı ve konuyla ilgili olarak Silivri Kaymakamlığı’na da bilgi verildi. 











Editör: TE Bilişim