Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında her yıl düzenlenen Halk Toplantıları 2013 programı Büyükçavuşlu’nun ardından Çanta Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı toplantıda, 2013 yılında Çanta Mahallesi’nde yapılan hizmetleri anlattı. 2014 yılında yapılması planlanan projelerin taslak olduğunun altını çizen Işıklar, "Yapılması planlanan projelerimiz sizlerin önerileriyle zenginleşecek ve kalıcı hale gelecek” dedi. Toplantıya; CHP İl Başkan Yardımcıları Bayram Ali Çeşmeci ile Mustafa Ataş, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, mahalle sakinleri ve muhtarlar katıldı.

 

"SİLİVRİ’Yİ MAHALLE BELEDİYECİLİĞİ ANLAYIŞINA TAŞIYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çanta Mahallesi’nde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Çanta’da cumhuriyet değerlerine en çok sahip çıkan mahallelerimizdendir. Belediyeler kapatıldığında biliyorsunuz ki 8 adet belediyeyi teslim aldık. 1,5 yıl bu belediyeleri teslim almak bize düştü. Burada bir belediye, halkın seçtiği bir meclis vardı. Onlar bir günde kapatılıp, yok edilince onun yerine geçebilecek bir düzen kurmak zorundaydık. Kanuni yetkimizi kullanarak Mahalle Konseylerimizi kurduk. Mahalle konseylerinin yapacağı görev; beldede yaşanan bütün sorunları, bütün ihtiyaçları, beldenin bütün sıkıntılarını incelemek ve ilgili birim müdürlüklerine aktarmak oldu. Sokak sokak, mahalle mahalle en ince ayrıntısına kadar bütün sorunları alıyoruz ve birimlerimizde değerlendiriyoruz. Konseylerimiz daha da kurumsallaşacak. Belediye demek vatandaşı adam yerine koymak, onu dikkate alıp onun sorununu çözmek demek. Biz bu süreci aşmak için, sıkıntıya girip oturup ağlamak yerine tam tersi daha iyi bir çözüm bulduk. Bunu ileriye götürmeyi düşündük, Silivri’yi mahalle belediyeciliği anlayışına taşıyoruz. Belediyecilik artık mahallelerde yapılacak. Taştan binayı belediye yapan içindeki anlayıştır. O binayı belediye haline getiren o yönetimin iradesidir, anlayışıdır, hizmet etme düşüncesidir. Binayı belediye yapan anlayış; merkezine insanı koyan, doğumunda, okulunda, hastalığında, engelliliğinde, eğitiminde, sporunda, işinde, aşında yanında olmaktır. Belediyecilik demek iş, aş üreten, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak imkânlar tanıyarak ona iş bulmak demektir. Bir belediyenin görevi kentte rant yaratmaktır ama o rant İstanbul’da yağmalanan rant anlamında değil; refah yaratmak, zenginlik yaratmak fakat bunu adaletle, Silivri’nin her tarafına eşit olarak dağıtmaktır.” Işıklar yaptığı konuşmasının ardından, hemşerilerinden gelen talep ve istekleri dinledi.

 

2013 YILINDA ÇANTA MAHALLESİ NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2013 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Çanta Mahallesi Ali Balcıoğlu Sokak, Kırsal Sokak, Sazlı Sokak ve Çulluk Sokak’ta yeni kaldırım çalışması yapıldı. Mahalle genelinde toplam 2355 metrekare asfalt imalatı ve sandık yama tamiratı gerçekleştirildi. Yıl boyunca 136.879,77 metrekare balast, tuvenan malzeme ile yol iyileştirme çalışmaları yapılan Çanta Mahallesi’nde; 2013 yılı içinde toplam 1000 metre bordür imalatı, 4603,61 metrekare tretuar imalatı ve 12.873,68 metrekare yol yapım ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çanta Mahallesi Altınçeşme Caddesi ve Kırmızıgül Caddesi’nde de 2013 yatırım programı kapsamında çalışmalar başladı. 18. Madde uygulamasının tamamlanmasının ardından kaldırım ve aydınlatma çalışmaları hız kazanacak.

Silivri Belediyesi tarafından Çanta Mahallesi’nde bulunan Kandil (Zakkum) Sokak Çocuk Parkı, Kübra Sokak Çocuk Parkı, Dergah Sokak (Abdullah Akbulut Caddesi) Çocuk Parkı ve Melen Sokak Çocuk Parkı gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarıyla mahalleye kazandırıldı. Sert zemin düzenlemesi ve kauçuk zemin kaplama, yeşil alan çalışması, çocuk oyun alanı ve fitness alanı düzenlemesi yapılan dört ayrı çocuk parkı modern bir görünüme kavuştu. Ayrıca Çanta Sancaktepe Mahallesi Kelam Kayacan Caddesi’nde sert zemin düzenleme çalışmaları yapılarak fitness alanı oluşturuldu.

 

2014 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2014 yatırım programı kapsamında Çanta Mahallesi’nde Büyük Önder Atatürk Caddesi düzenlenerek; 1400 metrekare yeni kaldırım ve 873 ton asfalt çalışması yapılacak. 786 metre olan Çorlu Yolu Caddesi’ne 1030 ton asfalt, Ertuğrul Bey Caddesi’ne 4018 ton ve Haydar Aliyev Caddesi’ne de 4830 ton asfalt dökülecek. Mimar Hayrettin Caddesinde 3195 metrekare, Abdullah Akbulut ve bağlantılı sokaklarına da toplam 8974 metrekare yeni kaldırım çalışması yapılacak. 2014 yılı yatırım programı kapsamında Çanta Kavşağı’nda geometrik düzenleme çalışması hayata geçirilecek. Çanta Meydan düzenlemesi gerçekleştirilerek oluşturulacak satış birimleri ile bölgede çekim merkezi yaratılacak. Çanta Çağdaşkent’te yeşil alan düzenlemesi yapılarak bölge mahalle sakinlerine yakışır hale getirilecek.

 


 

 

Editör: TE Bilişim