Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında geçtiğimiz akşam Fener Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi. Orman köylerinin Silivri Belediyesi’ne devir süreci hakkında bilgiler veren Başkan Işıklar, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve 2014-2019 döneminde de hayata geçirilmesi planlanan hizmetler hakkında da açıklamalarda bulundu. Toplantıda Işıklar'a, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Solak, Emine Tarin, Bora Balcıoğlu, Mehmet Has,  Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Birim Sorumluları, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Gençlik Kolları, CHP Silivri Kadın Kolları ve Muhtar Muharrem Eren eşlik etti.

IŞIKLAR: KAPATILMAYA SONUNA KADAR KARŞI ÇIKTIK

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fener Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk toplantısındaki konuşmasında şunları kaydetti: “Biz, dün olduğu gibi bugünde köy tüzel kişiliklerinin sonlandırılmasından yana değiliz. Oysa biz, yerinden yönetimin daha da güçlendirilmesini istedik. Tamam, denetimi yapılsın ama yetkileri ellerinde kalsın istedik. Kendine ait bütçesi olsun dedik. Ama kanunu da uygulamak zorundayız. Geçen 7 ay boyunca bu devirlerle uğraştık.”

“YERİNDEN OLMAYAN YÖNETİM, KAYNAK İSRAFINA VE SORUNLARIN SAĞLIKSIZ TESPİTİNE YOL AÇAR”

Muhtarlıkların kapatılmak yerine güçlendirilmesi gerekirdi. Yerinden olmayan yönetim kaynak israfına yol açar. Sorunların daha sağlıklı bir şekilde tespit edilmesine engel olur.  Önceden köyün ortak mallarına ortak karar almadan dokunmak mümkün değildi. Şimdi ise gelinen nokta çok açık ve net. Hazineye devrolunan taşınmazların satılmasında sizlerin hiçbir tasarrufu kalmadı.

“BU KOLTUKLAR KİMSEYE BAKİ DEĞİL”

Fener’den bize şu ana kadar 29 parça mülk devroldu. Tabi, bunların içinde davalı ve tapusu belediyeye geçmeyenler yok. İlerleyen günlerde buraya tekrar geleceğiz ve planlar konusunda da sizlere daha detaylı bilgiler aktaracağız. Bizim bu süreçte ve öncesine dair kimseye kırgınlığımız ya da kızgınlığımız yok. Bu koltuklar ne bana ne de Eren’e baki değil.

EREN TEŞEKKÜR ETTİ

Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren’de ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade ederken, “ bugüne kadarki hizmet ve desteklerinden dolayı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Başkan Yardımcısı Hasan Solak’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim