Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Üyesi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen, seçilmiş ve atanmış yerel yöneticilerin katıldığı Open Days Şehirler Haftası programına katıldı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen toplantıda bir dizi temasta bulunan Işıklar, Open Days toplantılarına CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve belediye yetkililerinden oluşan bir ekiple katıldı. Open Days toplantılarında; Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Üyesi belediyelerden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Bornova Belediyesi, Küçükkuyu Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi de yer aldı.

 

BAŞKAN IŞIKLAR OPEN DAYS PANELİNE KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yerel ve kentsel gelişim projelerinin uygulanması konusunda karşılıklı deneyimlerin aktarıldığı Open Days panelinin üçüncü gününde ‘Büyümeyi ve istihdamı arttıracak ortaklıklar ve çözümler’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Sosyal belediyecilik uygulamalarından bahsederek, hizmet sektörlerinin gelişimine yönelik çalışmalarından bahseden Işıklar hizmetlerini İngilizce hazırlanan sunumu eşliğinde anlattı. Polonya, Bulgaristan ve Fransa ülkesinden gelen yerel yöneticilerin de konuşmacı olarak katıldığı paneli, 33 ülkeden gelen yerel yöneticiler izledi.

 

SODEM AB İLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Open Days çalıştayı sırasında Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası, Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Üyesi ve Türkiye Çalışma Grubu Eski Başkanı Bernard Soulage, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann, Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup 1. Başkan Yardımcısı Catiuscis Marini, Avrupa Komisyonu Türkiye Masası Şefi Jean-Christophe Filori, Avrupa Komisyonu Bölgesel ve Kentsel Politikalar Genel Müdürlüğü Program Yöneticisi Giannantonia Ballette, Bölgeler Komitesi eski Başkanı Luc Van den Brande ile toplantılar gerçekleştirildi. AB’li paydaşlar SODEM hakkında bilgilendirilerek, işbirliğine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

AKILLI KENT ÖRNEKLERİ

Open Days programında Avrupa kentlerinin örnek şehir ve belediyecilik uygulamalarını izleyen Başkan Işıklar, toplantıdan arta kalan zamanlarda ekibiyle birlikte bölgeyi gezerek kent tasarımlarını yerinde gözlemledi.

 


 

Editör: TE Bilişim