Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Işıklar, Silivri genelinde yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler verirken, ardından Büyükçavuşlu’da yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında da mahalle sakinleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

IŞIKLAR; “SİZLERE HESAP VERMEYE GELDİK”

İlçe genelinde yapılan çalışmalardan, düzenli bir sistemle Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Kariyer İstihdam Ofisi ve Gıda Bankası’ndan yapılan sosyal yardımlardan bahsederek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi; “Her yıl düzenli olarak yaptığımız halk toplantılarımıza bu yıl Büyükçavuşlu’dan başladık. Bundan önceki yıllarda vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olmanın huzuruyla karşınızdayız. Tamamını Silivri Belediyesi kaynakları ile yaptık. Kendi yağımızla kavrularak yapıyoruz. Silivri’nin kaynak ve imkânları bunları yapmaya yeter. Yeter ki kaynakları doğru yere, doğru zamanda açık ve saydam ihalelerle, gün ışığında herkesin gözü önünde yapın, işte biz bunu yapıyoruz. Az parayla çok iş yapmanın da sırrı burada. Toz toprak içinde olan, bir lamba altında düğün yapmaya çalışılan bir Çavuşlu’ya son vereceğimizi 2009 yılında söylemiştik. Sizlere yaptıklarımızın hesabını vermeye, 2013 yılında yapmayı planladığımız projelerimiz ile ilgili de fikir sormaya geldik” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan ve yapılacak projeleri sunum eşliğinde paylaşan Işıklar’ın konuşmaları, mahalle sakinleri tarafından sık sık alkışla kesildi. Kadınların en önde yer alarak katıldığı toplantıda CHP Büyükçavuşlu Mahalle Sorumlusu Ali Öztürk, yaptığı tüm hizmetler için mahalle sakinleri adına Başkan Işıklar’a teşekkür plaketi takdim etti. Büyükçavuşlu Mahallesi Cami Derneği Başkanı Ahmet Filiz de, mahalleye Kur’an Kursu açılması konusundaki desteklerden dolayı Işıklar’a teşekkür ederek; “Yardımların bu kadar hızlı mahallemize ulaşacağını tahmin etmemiştim. Başkanı aradım ertesi gün beş ayrı ekiple birlikte mahallemizdeydi. Kendisine verdiği sözleri yerine getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.  Toplantının sonunda mahalle sakinleri Işıklar’a talep ve isteklerini dile getirdi.

BÜYÜKÇAVUŞLU MAHALLESİ NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi yatırım faaliyetleri kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi Manolya Caddesi, Çınar Sokak, Hayırlı Sokak, Gazi Sokak, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İşletme Caddesi, Güven Sokak, Taşyol Sokak, Göl Yanı Sokak, Sakarya Sokak, Çiğdem Sokak, Çiftlik Yolu sokaklarında; Toplam 6.482 ton asfalt yol kaplaması, 15.978 m² mineral yağlı beton parke taşı, 11.200 m² beton parke taşı ile yol kaplaması, 13.410 mt yol bordürü, 950 mt yağmursuyu hattı, 190 adet yağmursuyu ızgarası, 151 adet aydınlatma direği ile ilgili imalatlar gerçekleştirildi. Büyükçavuşlu Mahalle sınırları içerisinde 4.510 m² asfalt kırığı, 8.500 m² stabilize, 17.000 m² mekanik malzeme, 32.000 m² stabilize malzeme, 104.000 m² malzemesiz olarak greyder ile reglaj olmak üzere toplam 166.000 m² yol iyileştirme çalışmaları yapıldı. Düğün ve toplantı salonunun kuzeybatısına toplam 276.07 mt uzunluğunda Pazar yeri düzenlemesi yapılarak Pazar alanının üzeri kapatıldı. Büyükçavuşlu Düğün Salonu’nda; 1950 m2 Sert Zemin Döşemesi İşi, 1650 m2 Yeşil Alanda Çim Serimi ve 200 Adet bitki dikimi gerçekleştirildi. Yeşil alana otomatik sulama sistemi döşendi. Meşelik Parkı’nda; 400 m2 Sert Zemin Döşemesi İşi, 700 m2 Yeşil Alan Çim Serimi ve 6 Adet ağaç dikimi yapıldı. 330 m2 Basketbol Sahası Beton Zemin Kaplaması yapıldı. B. Çavuşlu Orta Refüj çalışmasında; 500 m2 Yeşil Alan Çim Serimi ve 16 Adet ağaç dikimi yapıldı.

2013 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programı kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi’nde Özlem Sokak ve Cennet Sokağı’na 420 ton asfalt; Bayındır Sokak’a 518 ton asfalt; Bülbül, Menekşe ve Gonca Sokak’a 298 ton asfalt ile 1190 metrekare beton parke döşeme çalışması gerçekleştirilecek. Okul Sokak üzerinde 2652 metrekare beton parke; Kanarya, Mekân, Tepe, Şehir Mehmet Çelik Sokak’ta da 2500 metrekare beton parke çalışması yapılacak. Hürriyet Caddesi ve bağlantılı sokaklarında yapılacak çalışma kapsamında 1450 ton asfalt dökümü, 2420 metrekare tretuvar düzenlemesi gerçekleşecek. İşletme Caddesi, Alem Sokak ve Güven Sokak’ta toplam 1356 ton asfalt ve 2388 metrekare tretuvar düzenlenmesi yapılacak. Mahallede yapılacak en önemli çalışmaların biri de yine 2013 yılında başlanarak aynı yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Büyükçavuşlu Mahallesi Meydan Düzenleme çalışması olacak. Mahallede bulunan Mustafa Böbçe Parkı, Kocaçayır Piknik Alanı, Merkez Cami bahçe düzenlemesi, Ceylan Sokak Çocuk Parkı, Meşelik Parkı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilerek mahalle sakinlerine yakışır hale getirilecek.

 

Editör: TE Bilişim