Engelli ve yaşlıların tespitleri yapılarak, ihtiyaçlara yönelik sosyal ve tıbbi rehabilitasyon programlarının uygulandığı, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM), 2009 yılından bu yana hizmet vermeyi sürdürüyor.

Merkez psiko- sosyal servis hizmeti, eğitim danışmanlığı, fizik tedavi, değerlendirme ve yönlendirme, özel eğitim çalışmaları ile aile bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra, ev ziyaretleri de yaparak yaşlı ve engelli bireylerin talep ve ihtiyaçlarını tespit ediyor.


MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMASI


Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktaran Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Meral Demir Kutlu, mahalle muhtarlarıyla birlikte hareket ederek yaşlı ve engelli bireylerin evlerinde ziyaret edildiğini dile getirdi.

İhtiyaçların tespitini yaparak, çözümler bulduklarını ifade eden Kutlu, Gıda Bankası aracılığı ile gıda yardımı, tekerlekli sandalye yardımı, sağlık ve refakat hizmeti, bağımsız hareket etmekte zorluk çeken kişilerin evlerinin temizlik, bakım ve onarım işlerinin yapıldığını söyledi.

Ziyaretlerden çok güzel geri dönüşler aldıklarını ifade eden Kutlu, ziyaretlerin ilçe genelindeki tüm mahallelerde gerçekleşeceğini söyledi. 















Editör: TE Bilişim