Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Silivri Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ömer Ercan ve muhtarlar tarafından karşılanan Başkan Işıklar’a ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu, Hasan Solak ve Mehmet Has eşlik etti. Muhtarların gününü kutlayan Işıklar, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bulunan hazine arazilerinin, kullanıcılarına devrinin yapılmasına ilişkin yasa ve yönetmelik hakkında bilgi verdi.


MAHALLE KONSEYİ TOPLANTILARI 9 KASIM’DA BAŞLIYOR

Başkan Işıklar, her yıl olduğu gibi bu yıl da, mahallelerde yıl boyunca neler yapıldığı ve bir sonraki yıl neler yapılacağının mahalle sakinleriyle birlikte karar verildiği Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi toplantılarının, 9 Kasım’da başlayacağını söyledi. Mahallelerde konsey üyelerinin aylık toplantılarını düzenli olarak sürdürdüklerini ifade eden Işıklar, çalışmaların hız kazandırılarak devam edeceğini dile getirdi.


IŞIKLAR: “TAPU MAĞDURİYETİ SONA ERECEK”

Geçmişten günümüze üç mahallede vatandaşların kullanmış oldukları arsa ve arazilerden doğan tapu mağduriyeti ile ilgili, belediye olarak geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Işıklar: “Bu konuda hazırladığımız çalışmayı Valilikte gerçekleşen toplantıda aktardık. Geçmiş dönemde köy senedi ile satışlar yapılmış. Kişiler kendi yerlerini nasıl satın alabilirler, bu mağduriyeti nasıl kaldırabiliriz dedik. Kanun içinde yer alan yönetmeliği göre, 31.12.2000 tarihinden önce elektrik, su, doğal gaz aboneliği varsa, köy yerleşim yerinde bulunan arsaların satılma hakkı doğuyor. Milli Emlak Müdürlüğü bize, biz de şahıslara devrini yapabileceğiz. Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra Mahallelerimizde yaşanan mağduriyet sona erecek.


“BELEDİYE YOL GÖSTERİCİ OLACAK”

Belediye bu konuda yol gösterici olacak. Bu konuda mağdur olan birçok vatandaşımızı bu zor durumdan kurtarmış olacağız. Vatandaşımız kendi malının, mülkünün sahibi olacak. Bu karar birçok vatandaşımızı rahatlatacak” dedi.


“HAZİNE MALINA SAHİP ÇIKMALI”

Işıklar, belediyenin hazine arazilerinde yaptığı yıkımlara ilişkin de açıklamalarda bulunarak: “Biz yıkım derdinde değiliz. Kimsenin malını, mülkünü yıkmak istemiyoruz. Hazinenin malını koruyacak halimiz yok! Hazine’ye yapılan yapılaşmaya ilişkin bizlere yıkım emri geliyor, hakkımızda aynı dosyaya ilişkin 8-9 tane suç duyurusu olunca biz de yıkıyoruz. Artık ben de hazine hakkında suç duyurusunda bulunacağım, ben de karşı dava açacağım. Hazine kendi yerini korumalı ve halkın yararına kullanmalı” şeklinde konuştu. 







Editör: TE Bilişim