Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi, atıkların geri kazanımı üzerine mevzuat ve atık yönetimi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Elif Bilici, İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz ve Üyeleri, Atık Kâğıt Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Mustafa Saral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından uzmanlar Hülya Çakır ve Ersin Gürtepe, Silivrili sanayiciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ile çevre belediyelerden temsilciler de katıldı. Atıkların geri kazanımı üzerine mevzuat ve atık yönetimi konusunda sunumların paylaşıldığı toplantıda, Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birim Sorumlusu Sema Kurt da konu ile ilgili belediyenin çalışmalarını sunum eşliğinde aktardı.

 

IŞIKLAR BELEDİYELERİN YAŞADIĞI SIKINTILARI ANLATTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmada ambalaj toplama ve geri dönüşüm konusunda belediyelerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Konu ile ilgili tüm çalışmaların bakanlık düzeyinde yapılması gerektiğini belirten Işıklar, bakanlık yetkililerinden ambalaj toplanması ve geri dönüşümü konusunda belediyelerin yaşadığı probleme çözüm bulunmasını istedi.

 

TOPLANTIYA CHP VEKİLİ TOPAL DA KATILDI

Silivri’ye bir ziyaret için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Ramis Topal da gerçekleşen toplantıya katıldı. Başkan Işıklar’ın konuşmalarını dinleyen Vekil Topal, Silivri’de yapılan hizmetleri yakından takip ettiğini belirterek Işıklar’a çalışmalarında başarılar diledi. Bilgilendirme toplantısı atık yönetimi ile ilgili sorunların soru yanıt şeklinde değerlendirilmesiyle son buldu.

 

Editör: TE Bilişim