Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “En yakın çalışma arkadaşlarım” dediği mahalle muhtarları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Olta Restoran’da düzenlenen toplantıya Silivri’nin 35 mahalle muhtarı katılım gösterirken, tek tek söz alarak vatandaşların taleplerini ve sorunları aktaran muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda birebir cevaplar aldı. Özellikle köy tüzel kişiliği kaldırılmış, orman köylerinden mahalleye dönüşmüş mahallelerin sorunları da masaya yatırıldı. Toplantıda yol, imar, hoparlör, oyun parkı, iş ve sosyal yardım gibi konular değerlendirildi.      


BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ, TÜRKİYE’DE GÜNDEM OLDU”

Toplantı öncesinde 5 aylık süreç boyunca yapılan çalışmaları aktararak tarım festivallerini konu alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İlçemiz mahallelerinin problemlerini konuşmak ve çözüm aramak üzere bir araya geldik. Başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz de buradalar. Bundan sonraki toplantıları 45 günde bir zaman dilimiyle sürekli olarak yapmayı planlıyoruz. Bazen bir köyümüzde bazen Silivri’mizde olacak. Yorucu bir maratonu geride bıraktık. 2 aylık bir süreci seçim işleri ile geçirdik. Ardından Ramazan dolayısı ile her mahallemizde iftar sofraları kurduk. 19 Mayıs’ta ilçe merkezinde 15 bin kişi ile aynı sofrada oruç açtık. Hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılını kutladık hem de iftar yaptık. Yine Ramazan Bayramı’nda sizlerin aracılığı ile çocuklarımıza ulaştık, bayramlık kıyafet hediye ettik. Temmuz ayının ilk günlerinden itibaren festivallerimizi yaptık. Silivri’nin festivalleri çok önemli. Bunları sadece eğlenmek, müzik dinlemek için yapmadık. Hepsinin teması tarımsal üretime dayalı. Hem Silivri’de yaşayan hem İstanbul’daki hemşerilerimize bunu hatırlattık. Tarım temalı tüm ürünler, bu yörenin değerleri ve ana geçim kaynağı olan ürünler. Tamamını ulusal basına taşıyıp Silivri’yi ulusal basın ile Türkiye'nin gündemine getirdik” dedi.

BÜTÜN MAHALLELERİMİZİN HİZMETE İHTİYACI VAR

Belediye kaynaklarının en iyi şekilde kullanılarak çalışıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Mahallelerimizin, köylerimizin problemleri var. Hepsinin farkındayım. Belediyemizin kaynakları kıt ama ihtiyaçları sonsuz. 863 km2 büyüklükteki alana hizmet etmekle görevli bir belediye var. Bütün köylerimizin hizmete, bütün mahallelerimizin hizmete ihtiyacı var. Bu kaynaklar ile bu belediyeyi yönetmek zorundayız.”
 
İSRAFLARI TASARRUFA ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ

Belediyeye mali yük oluşturan bazı hizmetlerde yapılan tasarrufları da aktaran Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Gelir arttırıcı çalışmalar yapıyoruz. 10-15 yıldır kira ödemeyen kiracılarımız var. Gelirlerimizi arttırmalı, bir yandan tasarruf etmeliyiz. Ben devr-i sabık yaratma derdinde değilim. Yapılan israfları tasarrufa çevirmek ve sizlerle paylaşmak zorundayım. Önceki yönetim tarafından çöp toplama işi bir firmaya ihale edilmiş. Her yıl 15 Milyon+KDV olarak. Personel bizim personelimiz ama 52 araç kiralık. İlk olarak 8 aracı fazla diye iade ederek 158 bin TL aylık tasarruf sağladık. Bir başka 16 aracı ise 411 bin TL’ye kiralamışız, onları da iade ettik. Bu araçları aylık 106 bin TL’ye yeniden kiraladık. 305 bin TL aylık tasarruf ettik. Yani 52 adet kiralık aracı 5 binek hariç çöp firmasına iade ettik. Kendi çöpümüzü kendimiz temizleyeceğiz. 1 hibe araç geldi, yenileri gelecek. Yıllık 15-18 Milyon arasındaki maliyeti ortadan kaldıracağız ve 4-5 milyon lira maliyetle Silivri’nin çöpünü toplayacağız.” diye konuştu.  

YETİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM

Şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu ülkenin kaynaklarını iyi kullanmalıyız. Bu belediye şeffaf yönetilecek. Bu şehirde gece yatağa aç giren çocuklar varsa, kimsenin kuruşunu kimseye yedirmeyeceğim. Bu şehrin kaynaklarını babanızın çiftliği gibi harcayamazsınız. Her kuruşun hesabını vereceğiz ama tasarruf da edeceğiz. Bu borçları büyüterek bir yere varamayız. Bizim fuzuli masraf yapacak yerimiz yok. Şu şartlarda var olan bir kaldırımı kaldırtıp, yerine bir kaldırımı benden istemeyin. Olan asfaltı söküp yeni bir asfaltı istemeyin. Sonsuz ihtiyaçları karşılamak için öncelikli işlerimizi öne almalıyız. Doğru bir yönetim anlayışı ile 2-3 yıl sonra belediyenin borçlarını belli bir seviye getirmiş ve hizmet edebilir bir noktaya ulaştırmış olacağız.”

MERKEZİ HÜKÜMET VE İBB İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Yılmaz, ilçeyi bütüncül bir anlayışla yönettiklerini vurguladığı konuşmasında, İBB ve merkezi hükümet ile uyumlu çalışma mesajı verdi: “Silivri merkez bu kentin vitrini ama Silivri’yi çarşı meydanından sahilden ibaret gören bir anlayışla yönetmeyeceğim demiştim. İlçenin merkezinde ne varsa en uzak köşesine de o olacak. Merkezi Hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma neticesinde hizmetleri buraya taşımak zorundayız. Benim derdim Silivri'ye hizmet edebilmek.”

KÖYLÜMÜZÜN ÜRÜNÜ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULMALI

Silivri’nin tarımsal ürün çeşitliliğinin farkında olduğunu ve çalışmalar yapıldığını aktaran Başkan Yılmaz, “Silivri'nin köyleri ile tarımsal ürünleri ile öne çıkması lazım. Beraberce bir takım işler yapmamız gerekiyor. İlk adımını attık. Köy Pazarımızın çalışmaları sürüyor. Köylümüzün ürettiği ürünün değerini bulması için, tarlada kalmaması için, alıcı ile buluşması için çalışıyoruz. Gazetelerde yayınlanan Türkiye’nin en iyi 10 köy pazarı arasında Silivri Köy Pazarı’nın da olması lazım. Mesire alanlarımızın dergilerde, gazetelerde yer alması lazım. Bu tarım arazilerinin imarlı arazilerden daha değerli hale gelebileceğini söylemek için üretim yapmaya, üretici ile tüketiciyi buluşturmaya, bu köy pazarlarını oluşturmaya devam edeceğiz. Ben gecemi gündüzüme de katsam Silivri'nin tarımı için çalışacağım. Silivri, İstanbul’un tarım ve hayvancılık üssü, turizm ve üniversite şehri olabilir. Tüm potansiyeller var. Yalnızca sanayi ile yalnızca fabrika ile kalkınamayız. Tarımsal kalkınma modelleri var. Dünyada örnekleri var. Biz İstanbul gibi turistler ile birlikte 20 milyonluk bir pazarın hemen dibinde oturuyoruz. Bu coğrafya, bu güzellik ve bu doğayla Silivri'nin İstanbul'a doğal ürün götürmesinin önünde hiçbir şey olamaz.” dedi.  

HER BİRİNİZE EŞİT MESAFEDEYİM

Başkan Yılmaz, her mahalle muhtarının, sorunların hızlıca çözülmesinde rol oynaması gerektiğini söyleyerek, “Seçilmeden önce de aynı şeyi söyledim, seçildikten sonra yaptıklarımla da destekledim. Aksini iddia eden olamaz. Partizanlık yapmıyorum. Milliyetçi Hareket Partili bir Belediye Başkanı olabilirim ama seçildiğim gününden beri partimin gömleği üzerimde değil. Ben Silivri Belediye Başkanıyım, bana oy vermiş oy vermemiş herkesin belediye başkanıyım. Kim hangi partiye gönül verirse versin, bir vatandaşıma başka bir siyasi partiye gönül verdiği için hizmet götürmeme lüksüm olamaz. 31 Mart öncesi söylemlere bakmıyorum. Tüm kalbimle, tüm samimiyetimle söylüyorum, ben size yüreğimi açıyorum sizin de bana yüreğinizi açmanızı istiyorum. Çünkü mahallelerinizin, köylerimizin hizmete ihtiyacı var. Kimseye ayrıcalık yok ama kimseye ayrımcılık da yok! Onun için el ele vereceğiz.” şeklinde konuştu.

AKLIM, FİKRİM, ZİKRİM SİLİVRİ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, son olarak şu ifadelerle konuşmasını tamamladı: “Ülkenin gündemi ile ilgili birçok konu var ama genel siyasete dair paylaşımlarda dahi bulunmuyorum. Aklım da fikrim de, zikrim de Silivri! Silivri ile yatıp, Silivri ile kalkıyorum. Hepimizin artık önüne bakması lazım. Vatandaş bize, onlara hizmet edelim diye oy verdi.  İletişim kanallarımız hep açık. Sizlerle beraber mahalleleri gezeceğiz. Ekipler ile geleceğiz yerinde inceleyeceğiz. Onun akabinde ise incelemelerden sonra konuşacağız. Birbirimize gönül gözü ile bakalım, şeffaf olalım, açık olalım, çözemeyeceğimiz problem yok.”

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Silivri Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren başta olmak üzere tüm muhtarlar tek tek söz alarak konuşma yaptı. Mahalle sakinlerinin taleplerini aktaran muhtarlar, 5 aylık süre içerisinde verdiği desteklerden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkürlerini iletti.  Çeşitli konularda taleplerini de söyleyen mahalle muhtarları, sorunları anlatarak çözüm beklediklerini dile getirdiler. Başkan yardımcıları ve birim müdürleri, muhtarların taleplerine ilişkin bilgilendirme yaparak bazı sorunlar için anlık çözüm getirdi. Soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantı fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.    

KÖY PAZARINI İNCELEDİLER
Başkan Yılmaz, muhtar ile birlikte çalışmaları devam eden Silivri Köy Pazarı alanını gezdi. Muhtarlar, ilçe merkezi başta olmak üzere birçok mahallede hayata geçirilecek proje için Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim