Cem GÜNER - Özel Haber

2009 yılında Silivri Belediye Başkanı seçilerek göreve başlayan Özcan Işıklar hakkında 2011 yılında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2011/5147 dosya numarası ile “rüşvet ve irtikap” iddialarını içeren bir soruşturma başlatıldı.

BAŞKAN YARDIMCISI İTİRAF ETTİ

Soruşturma kapsamında ilk olarak Silivri Belediyesi’nde görev yapan bir başkan yardımcısı ve bir mühendisin ifadeleri alındı. Başkan yardımcısının, "Işıklar tarafından kaynağı belli olmayan gayriresmi bir miktar paranın kendisi aracılığıyla başka bir resmi kurumun inşaatında kullanılmak amacıyla ilgili yere gönderildiğini" Cumhuriyet Savcısına anlattığı öğrenildi.

DOSYA HAKKINDA GİZLİLİK KARARI ALINDI

Bu gelişmenin ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurularak dosya hakkında gizlilik kararı alındı.

Ancak arada çok uzun bir zaman dilimi geçmesine rağmen dosyada hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

Bu dosyaya bakan dönemin Silivri Cumhuriyet Savcısı Murat Eşref Kumbaroğlu’nun Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne tayini çıktı. Hemen arkasından da 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkıŞması yaşandı ve yurt çapında FETÖ operasyonları başladı.

SAVCI YURT DIŞINA KAÇTI

Özcan Işıklar’ın dosyasına bakan dönemin Silivri Cumhuriyet Savcısı Murat Eşref Kumbaroğlu FETÖ bağlantısı iddiaları doğrultusunda görevden alınarak hakkında soruşturma başlatıldı. Kumbaroğlu, hakkında açılan soruşturmadan sonra yurtdışına kaçtı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Özcan Işıklar hakkında “rüşvet ve irtkap” iddiaları üzerine başlatılan soruşturmayı yürütürken dosyayı “derinleştirmeyerek kapattığı” gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı Kumbaroğlu hakkında ayrı bir soruşturma daha başlattı.

Kumbaroğlu’nun bütün aramalara rağmen bulunamaması üzerine; HSK 2. Dairesi tarafından hakkında başlatılan 2019/98 Esas sayılı soruşturma kapsamında savunmasının alınabilmesi için geçtiğimiz günlerde ilanen tebligat çıkartıldı.

HSK tarafından, firari Cumhuriyet Savcısı Murat Eşref Kumbaroğlu hakkında ilanen çıkartılan ve Özcan Işıklar hakkındaki “rüşvet ve irtikap” iddialarının da yer aldığı tebligat metni aynen şu şekilde:

T.C.
HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU
Genel Sekreterlik


İLGİLİ : Silivri eski, hâlen Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısı iken meslekten çıkarılmasına karar verilen (98016) Murat Eşref KUMBAROĞLU
ADRES : Meçhul

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar hakkında rüşvet ve irtikap iddialarına yönelik Silivri Belediyesinde bir takım kayıt dışı paraların bulunduğu ve bu paraların adı geçen tarafından bazı yerlere dağıtıldığına dair iddialar kapsamında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının 2011/5147 sırasına kayden yürütülen soruşturmada, Özcan Işıklar ile belli bir süre çalışan ve başkan yardımcısı olan kişi ile aynı tarihlerde Silivri Belediyesinde mühendis olarak görev yapan başka bir personelin tanık olarak beyanlarını aldığı, başkan yardımcısı olan kimsenin, Özcan Işıklar'ın kendisine kaynağı belirsiz, gayri resmi bir miktar para verdiğini ve bu parayı Silivri'de yapımı devam eden resmi bir dairenin tadilatı için kullanmasını istediğini beyan etmesine ve tahkikat devam ederken Silivri Sulh Ceza Mahkemesinden gizlilik kararı almasına rağmen, soruşturmayı derinleştirmeyerek kapattığı gibi, uhdesinde bulundurduğu süre zarfında taraf ve suç ekleme dışında herhangi bir işlem de yapmadığı,

Konusundan dolayı,

Hâkimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesinin 2019/98 esas, 25/06/2019 tarih ve 2019/572 sayılı kararı ile ilgilinin, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 71'inci maddesi gereğince yapılacak müteakip işleme esas olmak üzere yazılı savunmasının istenmesine, savunmasını yapmak üzere kararın tebliğinden itibaren on günlük süre verilmesine dair karar verilmiştir.

Bu itibarla;

İlânen tebliğin tarafınıza 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 31'inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ilân tarihinden itibaren (15) gün sonra yapılmış sayılacağı,

Hususları ilânen tebliğ olunur.

Cem GÜNER - Özel Haber

Editör: TE Bilişim