Yapılan operasyonla ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde:

İlçe merkezimizde bulunan bir fabrikadan 30/04/2018 tarihinde malzeme çalınmasına ilişkin olarak Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan araştırma ve incelemelerde; şüpheliler İ.D. ve V.E. 'nin liderliğini yaptığı örgüt üyelerinin ilçemizde ve İstanbul ilinin diğer ilçelerinde ayrıca Trakya bölgesinde iş yerinden hırsızlık, konuttan hırsızlık ve oto hırsızlığı olmak üzere pek çok hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir.

Şüpheliler hakkında Sulh Ceza Hakimliğinden alınan kararlar doğrultusunda yapılan teknik ve fiziki takipler neticesinde birlikte hareket eden şüphelilerin yol güzergahlarında önce araç plakaları çaldıkları ve keşif yaptıkları, keşif sonucunda tespit ettikleri iş yeri , konut yada otolardan hırsızlık yaptıkları bu şekilde şimdiye kadar tespit edilebilen 41 hırsızlık suçunu işledikleri anlaşılmıştır.Yapılan ara yakalamalarda çalıntı olduğu tespit edilen yaklaşık 1 ton tekstil kumaşı ve 5 ton tekstil ipliği mal sahiplerine teslim edilmiştir. Örgüt kapsamında hırsızlık suçunu işledikleri iddia edilen ve kimlikleri tespit edilen 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik jandarma ekiplerince ilçemizde ayrıca Esenyurt ve Avcılar ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyon ile toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.1 şüphelinin daha önce başka bir suçtan tutuklu olduğu tespit edilmiş olup, firari olan 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Şüphelilerin konut ve işyerlerinde yapılan aramalar neticesinde 6 adet pompalı tüfek, 10 adet LCD televizyon, 1 adet araç teybi ve 2 adet araç muhafaza altında alınmış olup soruşturma devam etmektedir.  


 

Editör: TE Bilişim