Silivri’de Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan bir evi telefonla arayan şahıslar, Silivri Belediyesi’nin adını kullanarak evdeki çocuklara özel ders verme bahanesiyle eve gitti ve 3 bin 896 TL’lik borç kağıdı imzalattı.


Olayın mağdurlarından Esma Çelik olayı şu şekilde anlattı:


“Evimize telefon ederek Silivri Belediyesi’nden aradıklarını söyleyen bir bayan okula giden çocuğum olup olmadığını sordu. Ben olduğunu söyledim. Daha sonra liseye mi ortaokula mı gittiği ve ders durumunu sordu. Hemen arkasından bilgisayarımızın olup olmadığını ve oğlumun bilgisayar üzerinden ders görmesini isteyip istemeyeceğimi sordu. Sizi Ayten Hoca’ya yönlendireceğiz diyerek evimin adresini aldı ve akşam saat 21:00 gibi eve geldiler. Silivri Belediyesi’nden geldiklerini düşünerek kendilerine güvendik ve evimize aldık. Her gün düzenli olarak ders vereceklerini söyleyerek bize bir kağıt imzalattılar. Kağıdın üzerinde 3 bin 896 TL’yi ödememiz gerektiği yazıyordu.”


Olayın mağdurlarından Ali Çelik olayı şu şekilde anlattı:


Baba Ali Çelik, Annemin anlattığı gibi aynı durumlar oldu, bende eve geldim oturuyorlardı yemek yiyorlardı aynı durumları bana anlattılar, Bende çocuğumun okumasını isterim, dersini görsün isterim dedim. Biz okumadık, en azından o okusun dedik hayatını kurtarsın dedik. Kağıtlara para ödemelerini yazdı kağıtlara bana da imzalattırdı bende ayın 1'inden itibaren geleceğim dedi her gün eğitimini vereceğim dedi öbür çocuklarınızda yararlanacak dedi bizde o şekilde inandık imza attık,'' şeklinde konuştu.


Olayın mağdurlarından Hülya Çelik olayı şu şekilde anlattı:


Anne Hülya Çelik, Biz arıyoruz onları telefonlara bakmıyorlar eşim aradı, o kişiyle görüşmüş '' ben kanser hastası oldum, isterseniz hastaneye gelin bakın, demiş'' ondan sonra eşimin telefonlarını da bakmıyorlar? Zaten çok çelişkili konuşmuştu yani o akşam, bir dediğini bir diğeri tutmuyordu. Eşime aylık ödeme kağıdına imza attırdı bu şekilde ödemeleriniz var diye. İmza atıldı senet değil, para yatıracağınız diye o kağıda imza attırdı.

BALCIOĞLU: BELEDİYE ÇALIŞANLARI EVİNİZE GELİP PARA İSTEMEZ


Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi’nin adını kullanarak vatandaşları dolandıran kişilerin bulunduğunu belirterek; “uzun zamandır böyle şikayetler alıyorduk. Her seferinde aynı yöntemi uygulamıyorlar, çeşitli farklı yöntemler uyguluyorlar. Biz emniyet yetkililerine de gereken bilgileri verdik. Vatandaşlardan ricamız, hiçbir belediye yetkilisi evinize veya işyerinize gelerek hizmet karşılığı sizden para istemez veya borç kağıdı imzalatmaz. Sizden para isteyen veya borç kağıdı imzalatmak isteyenleri lütfen hemen polise bildirin” Şeklinde açıklaması oldu.


silivridehaber.com
Editör: TE Bilişim