Gazeteci Cem Güner'in kullanmış olduğu elektronik posta adresini yasadışı yöntemlerle ele geçirilerek yayımlanması olayının faalinin Kaan Göktaş olduğunun ortaya çıkmasının ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Göktaş hakkında hazırlanan iddianame Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Gazeteci Güner'in e-posta'sının hacklenmesiyle birlikte başta Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile bazı CHP'li milletvekilleri ve işadamlarıyla yapmış olduğu özel yazışmalar, aralarına sansasyon oluşturacak türde cümleler ilave edilerek yayımlanmış ve oluşan suni skandal günlerce Silivri gündemini meşgul etmişti.

Güner'e karşı yapılan sanal eylem bu kadarla da kalmamış ve Silivri'nin en çok okunan yerel haber portalı olan supersilivri.com da şifreleri kırılmak suretiyle kısa süreliğine ele geçirilmiş ve sisteme giriş şifreleri değiştirilmişti.

Cem Güner'in şikayeti ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yine bir dönem gazetecilik yapan Kaan Göktaş'ın kendi evinde kullanmış olduğu internet şebekesi üzerinden, Güner'in mail adresine girilmiş olduğunu belirledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bilişim uzmanlarının raporlarını değerlendiren Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaan Göktaş hakkında hazırlamış olduğu iddianameyi Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi ve dosyayı inceleyerek iddianamenin kabulüne karar verdi.

2 YILDAN AZ OLMAMAK ÜZERE HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Kaan Göktaş, bilişim sistemine izinsiz girme, içeride kalma, bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme vb iddialar doğrultusunda yargılanacak.

Söz konusu fiilerin TCK'daki karşılığı 2 yıldan az olmamak üzere hapis cezasını gerektiriyor. Yasaya göre 2 yıldan az olmamak üzere verilen hapis cezaları paraya çevrilemiyor ve ertelenemiyor.

Editör: TE Bilişim