Silivri’de uzun süre faaliyet gösterdikten sonra ofisini Nişantaşı’na taşıyan Avukat Beyza Dinçbudak, 11 Ocak 2022 günü Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesinde; “İstanbul 1 Numaralı Barosu avukatlarından Ali Şit ve yine kendisi de avukat olan eşi Sema Şit’in Bakırköy’de büroları bulunduğu ve avukatlık yaptıkları, ancak yasak olmasına rağmen Silivri’de de ikinci bir büroları varmış gibi göstermek amacıyla tabela astıklarını" iddia etti.

Şikayet dilekçesinin devamında; "Ali ve Sema Şit’in, Silivri bölgesindeki şirket ve şahıslara hem Bakıröy hem de Silivri’de bürolarının bulunduğunu beyan ettikleri" suçlaması dile getirildi.

Avukatlık Kanunu’nun 43. maddesine atıf yapılan dilekçede; yasadışı bir durum oluştuğu belirtilerek gerekli yasaL işlemlerin yapılması talep edildi.

AV. DİNÇBUDAK: SİAD TARAFINDAN FABRİKALARA TAVSİYE EDİLİYOR

Av. Beyza Dinçbudak; Ali ve Sema Şit’in, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimi tarafından ilçede bulunan fabrikalara tavsiye edildiğini de söyledi.

SİAD’A SEMİNER VERMİŞ

2016 yılı Aralık ayı içerisinde SİAD Başkanı Hakan Kocabaş'ın ev sahipliğinde bir araya gelen yönetim kurulu üyelerinin, ETA Hukuk Bürosu'nun avukatları Ali Şit'ten yeni çek yasasının getirdiği yeniliklerle birlikte çek verirken ve alırken bilinmesi gerekenler hakkında bilgi aldığı ortaya çıktı.

Silivrili Avukat Emrah Maşalacı da bunun üzerine sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda Silivri SİAD’ın, Silivri’de faaliyet gösteren avukatlar dururken ilçe dışından avukat getirerek seminer verdirmesini kınamıştı.

KOCABAŞ SAVUNMUŞTU

Yaşanan bu gelişme üzerine SİAD Başkanı Hakan Kocabaş yazılı bir basın açıklaması yapmıştı. Kocabaş, açıklamasında “…Avukat Ali Şit’in Alibey mahallesinde ETA hukuk bürosu adı altında bir bürosunun olduğu anlaşıldı.” cümlesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim