İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu tarafından yeni ekmek büfeleri açılmasıyla ilgili bir teklif gündeme geldi.

Teklif, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi…

Aynı akşam AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada; Silivri siyasetinde şimdiye kadar pek örneği görülmemiş şekilde toplumun çok hassas olduğu “şehitlik” ve “gazilik” gibi ünvanlarla alakalı olarak insanları tahrik edici bir takım cümleler kullanıldı.

Neydi bu cümleler?

Bozoğlu, CHP ve CHP’lilerden bahsederken; “…şehit ve gazi yakınlarını güya dillerinden düşürmeyen CHP zihniyeti algı oyunları ile yüce milletimizin milli ve manevi duygularını bir kez daha kirli siyasetlerine alet etmişlerdir…” cümlesini kullandı.

Yine devamında; “…şehit ve gazi yakınlarını algı oyunlarına alet ederek, büfe işletimini birilerine peşkeş çekme peşinde olan bu ekip…” tanımlamasını kullandı.

Şehitlik ve gazilik son derece hassas kavramlardır ve siyasi polemiklere alet edilmeleri çok sakıncalıdır.

Bu tür kavramların siyasi polemiklerde kullanılması; toplum içerisinde kin ve nifak tohumları ekilmesine, insanların birbirlerine karşı düşmanca duygular içerisine girmesine yol açar.

Silivri gibi siyasetin genellikle dostluk atmosferinde yapıldığı bir kasabada bu tür söylemler şimdiye kadar çok az kullanılmıştır.

Mutlu Bozoğlu’yla ilgili bir konu daha var…

Bozoğlu, kendi partililer tarafından zaman zaman “yalancılıkla” suçlanıyor…

Şimdi, Bozoğlu’nun dünkü açıklamasından başka bir paragraf okuyalım…

Bozoğlu; açıklamasında AK Parti İBB Grup Başkanı Tevfik Göksu’ya atfen “önergeye ret oyu verilmediğini” belirtiyor; ancak kendisinden 15 dakika sonra yine yazılı bir açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ise “...Detayları ne olduğu bilinmeyen bu teklif, kamu menfaatlerini gözetmek adına Cumhur İttifakı meclis üyelerince reddedilmiş...” cümlesini kullanarak Bozoğlu’nu dolaylı olarak yalanlıyor.

Burada hiç kimse “yahu ne abartıyorsunuz alt tarafı bir basın açıklaması” demesin…

Bu açıklamada tartışılması gereken, dahası bir dahaki sefere tekrarlanmaması gereken iki önemli hata var.

Bu hatalardan birincisi; “şehit” ve “gazi” gibi son derece hassas kavramların siyasi çekişmelere alet edilmesi…

Diğeri de bir takım kelime oyunlarıyla siyasi olayların çarpıtılmaya çalışılması

İnanıyorum ki Bozoğlu yaptığı hatanın farkındadır ve bundan sonraki siyasi adımlarını daha dikkatli bir şekilde atacaktır…