Silivrili işadamı Enver Özvarnalı, 02 Mart 2018 Cuma günü İstanbul’da hayata gözlerini yumdu ve 03 Mart 2018 Cumartesi günü de Silivri’de toprağa verildi.

Enver Özvarnalı, her ne kadar son yıllarda işleri bozulmuş da olsa sıradan bir işadamı değildi.

Özvarnalı Ailesi, Silivri kültürü açısından oldukça önemli bir aile...

Bulgaristan’ın Varna şehrinden yıllar önce Silivri’ye yürüyerek gelen Hasan Özvarnalı’nın hikâyesini, “Silivri’nin yerlisi” olarak tanımlanan herkes iyi bilir.

Çalışarak 1950’li yıllarda Silivri’nin en zengin insanı olan ve ilçenin ilk fabrikasını kuran, dahası bir dönem belediye başkanlığı da yapan Hasan Özvarnalı, Silivri’nin yerel tarihine damgasını vurmuş insanlardan biridir.

Hasan Özvarnalı’nın üç kızının yanında tek erkek çocuğu olan Enver Özvarnalı, babasının ölümünden sonra yıllarca Varnalı Yağ Un ve Yem Fabrikaları’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

Silivri’de birçok insanın iş güç sahibi olmasına ve ekmek parası kazanmasına vesile oldu...

Özcan Işıklar da gençliğinde o uzun bacalı Varnalı Yağ Un ve Yem Fabrikası’nda çalışarak çuval taşıdı.

Halen çocuklarımızı gönderdiğimiz Hasan Özvarnalı İlkokuluEnver Özvarnalı ve kızkardeşleri tarafından babalarının anısını yaşatmak için yaptırıldı.

Dönemin en kudretli ismi olan Devlet Başkanı Kenan Evren, okulun açılışından sonra Enver Özvarnalı’yı Çankaya Köşkü’ne davet ederek baş başa bir görüşme yaptı ve kendisine devlet adına teşekkür etti.

Bugün kısa adı SİAD olan Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği’nin temel taşlarını oluşturan Silivri Sanayiciler Birliği’nin yedi kurucusundan birisiydi Enver Özvarnalı.

Yıllar önce ticari işlerini tasfiye etmişti ve İstanbul’da emekli hayatı yaşıyordu.

Vefat ettiğinde Silivri Piri Mehmet Paşa Camii’nden kalkan cenazesinde SİAD Başkanı Hakan Kocabaş yoktu.

Kendisiyle birlikte Silivri Sanayiciler Birliği'ni kuran SİAD Başkan Vekili Mesut Söylet yoktu.

Konferansa gelen muhasebecileri bile kurumsal internet sitesinden ilan eden SİAD, Enver Özvarnalı için bir taziye bile yayımlamadı.

Eski işadamı arkadaşlarından sadece Yusuf Sarıbekir geldi kendisini son yolculuğuna uğurlamaya...

Dahası, bir dönem fabrikasında çuval taşıyarak ekmeğini yiyen şimdinin Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da cenazede yoktu...