Silivri köy ve mahalle muhtarları, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM)’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şebnem Bozçalı, EYKOM Sorumlusu Meral Kutlu, EYKOM çalışanları,  Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren ile muhtarların katıldığı toplantıda birimin hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

IŞIKLAR; “İHTİYAÇ SAHİBİ DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK İÇİN DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Yardıma muhtaç engelli ve yaşlılara ulaşma konusunda destek isteyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’de çok önemli bir iş yapılıyor. Engelli ve yaşlıların evlerinde ücretsiz sağlık, bakım ve temizlik hizmeti yaparak bu hizmetleri sürekli bir takibe alan başka sistem yok. Önceden engellisini evinden çıkarmaktan utanan hemşerilerimiz, şimdi her etkinliğimizde yer alıyor. Artık çevredeki hastanelerde birçok konuda bizlere yönlendirme yapıyorlar. Bu merkezimizle ilçemizde büyük bir açığı kapattık. Merkezimizde fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti, özel eğitim hizmeti, psikolojik destek hizmeti, hemşirelik hizmeti, sosyal servis hizmeti ve hasta nakil hizmeti veriyoruz. Yardıma muhtaç durumda olup sizlere gelenler varsa, bize yönlendirin. Merkezimiz kurulduğu günden bu yana ciddi rakamlara ulaştı ama hala ulaşamadığımız kişiler olduğunu düşünüyoruz. Bu işin yardımlaşma anlayışıyla daha çok kişiye ulaştırılması konusunda desteğinizi bekliyoruz. Bu yer sizlerin emrinde” şeklinde konuştu.

ENGELLİLER GÜNÜNDE ORTAK ETKİNLİK

Silivri Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Şebnem Bozçalı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla ortak bir etkinlik yapmak istediklerini ifade ederek, ilçe genelinde akülü araba ihtiyacı olan kişilerle hayırseverleri bir araya getirmek istediklerini dile getirdi. Muhtarların da destekleri ile gerçekleşecek etkinlik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenecek.

 

Editör: TE Bilişim