Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Cem Evi’ne destek” gecesine katıldı.

Mega Saray Tesisleri’nde gerçekleşen geceye CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte katılan Başkan Işıklar gecede Cem Evi’nin tamamlanması konusunda tam destek sözü verdi.

SEVİMLİ ALINAN MECLİS KARARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Rıza Sevimli, Cem Evleri’nin ibadethane sayılmasına ilişkin Silivri Belediye Meclisi tarafından alınan karara teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi; “Dayanışma gecemize hoş geldiniz, bildiğiniz gibi bu gecemizin amacı yapımı başlanılan Cem Evi’nin tamamlanabilmesi için sizlerin desteğini almak üzere toplandık. Arsamızı tahsis eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkürlerimizi borç biliriz. Belediye meclisinde Cem Evimizin resmi ibadet yeri sayılması kararına imza atan tüm belediye meclis üyelerine de sonsuz teşekkür ederim.”

IŞIKLAR; “CEM EVİ’MİZİN İNŞAATINI BAŞLATACAĞIZ”

Gecede Cem Evi inşaatını başlatma müjdesi veren Başkan Işıklar; “Silivri’de çağdaş yaşamın, inançların özgürlüğünün sürdürülmesinde, bu kültürün devam etmesinde katkı sağlayan sizlerle birlikte olmaktan, bu derneğin üyesi olmaktan onur duyuyorum. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü! Karanlıklarla yok etmek isteyen ve dışlayan bu anlayışa inat, 14 belediye Cem Evleri’nin ibadethane sayılmasına yönelik karar aldık. Anayasal olan bu hakkı biz meclisten geçirdik. Beş bin metrekareden oluşan bir Cem Evi projemiz var. Dernek Başkanımıza ve yöneticilerine, daha önce görev yapmış Tamam Hocama ve Coşkun Kardeşime de emekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum. Silivri Cem Evi tamamladığında demokrasinin ve insan sevgisinin merkezi olacak. Bu müjdeyi vermek istiyorum; Cem Evi’mizin inşaatını başlatacağız! Bağışçıların katkılarıyla kaba inşaatı tamamlayacağız. Sizler de katkılarınızı, desteğinizi esirgemeyin. Demokrasinin yok edilmeye çalışıldığı, inançların baskı altına alınmasına karşı cevabımız şu olacak; dönen dönsün! Biz aydınlıklara yol almaya devam edeceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim