1975 yılında teskeresine az bir süre kala nöbette iken İğneada'da şehit düşen Yusuf Aktaş'ın ailesi, uzun zamandan bu yana Silivri Yolçatı Mahallesi’nde doğduğu evin de bulunduğu sokağa isminin konulmasını istediklerini, ancak Silivri Belediyesi’nin bu taleplerine duyarsız kaldığını belirtiyor.

Birçok kez başvuru yapmalarına ve konuyu hem Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile hem de Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ile görüşmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirten şehit Yusuf Aktaş’ın kardeşi İdris Aktaş, “mahallemizde sokakların isimleriyle ilgili düzenleme yapılıyor ve her seferinde de ‘Haşhaş Sokak, Baba Sokak, Kuşluk Sokak, Hacıyatmaz Sokak’ gibi isimler veriliyor. Bir tanesine de “Şehit Yusuf Aktaş” ismi verilemez mi? Her yıl bu isteğimizi yineliyoruz ancak bir sonuç alamıyoruz" dedi.

KAYMAKAM PARTAL KONUYA EL ATTI

Sözlerine devam eden Yusuf Aktaş, "son olarak geçtiğimiz aylarda şehitler gününde Silivri Kaymakamı Ali Partal’a konuyu anlattım. Kendisi herkesin ortasında Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a dönerek gereğinin yapılmasını istedi. Ancak konuyla ilgili yetki belediye meclisinde olmasına rağmen belediye tarafından hiçbir hareket göremiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim