AK Parti’nin Silivri belediye başkan aday adayları arasında Tahir Sert de var.

Silivri siyasetinin “gediklisi” haline gelen Sert’in siyasi geçmişini şöyle bir hatırlayalım.

Aslen Silivri Çantalı olan Tahir Sert 1992 ila 1999 yılları arasında Çanta Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

1999 yılında Çanta Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek DYP’den Silivri Belediye Başkan Adayı oldu. Ancak dönemin CHP adayı Selami Değirmenci karşısında seçilemedi.

Hatta seçilememekle de kalmadı; ANAP ve DSP adaylarının ardından ancak dördüncü olabildi.

Yani çok fena sandığa gömüldü…

Aynı seçimlerde Çanta Belediye Başkanlığı da yabancıya gitmesin diye kardeşi Saffet Sert’in DYP Çanta Belediye Başka Adayı olarak gösterilmesini sağladı.

5 sene normal vatandaş olarak yaşadıktan sonra 2004 seçimlerinde yeniden Çanta’ya dönmek isteyince AK Parti Çanta Belediye Başkan Adayı sıfatı ile o tarihte Çanta Belediye Başkanlığı görevini yürüten kardeşi Saffet Sert’e rakip oldu.

2004 yerel seçimleri sırasında ağabey ile kardeşinin farklı partilerden aynı koltuğa aday olmaları ulusal basını da bir hayli meşgul etti.

Kardeşi Saffet Sert’e karşı üstünlük sağlayan Tahir Sert, 2004 ila 2009 yılları arasında bir kez daha Çanta Belediye Başkanlığı yaptı.

2009 seçimlerinin hemen öncesinde büyükşehir sınırları içerisindeki belde belediyelerinin kapatılması kararı ile birlikte AK Parti’den Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu ve meclis üyesi seçildi.

Dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından siyasi kadro üzerinden başkan yardımcısı olarak görevlendirilerek 5 yıl süresince hem Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi hem de (imardan sorumlubelediye başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Silivri Belediye Başkan Adayı gösterildi. Ancak Özcan Işıklar karşısında mağlup oldu.

Ve 2019 seçimleri öncesinde yeniden AK Parti’ye başvurarak “Silivri Belediye Başkanı Aday Adayı” sıfatını kazandı.

Tahir Sert, AK Parti tarafından bir kez daha aday gösterilecek mi bunu da önümüzdeki aylarda göreceğiz…