Fenerbahçe Spor Kulübü Silivri Şubesi Yönetim Kurulu, kendi aralarında toplanarak istifa kararı aldı.

İstifa mektubunda; "Geçtiğimiz süreçte, Kulüp Yönetim Kurulu almış olduğu kararla eğitimin 2019 yılına ertelendiğini deklare etmiştir. Bu karar kulübümüz ve Silivri Belediyesinin yaptığı protokol gereği tahsisin iptali olasılığını doğurmuştur ve büyük bir ihtimalle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra uygulamaya konulacaktır" ibaresinin bulunması dikkat çekti.

Okan Kocabaş, Mehmet Has, Süleyman Gençoğlu, Fazıl Sirkecioğlu, Mustafa Müeyyitoğlu, Ahmet Mandalas ve Nadir Benderlioğlu'ndan oluşan yönetim kurulunun çoğunluğunun Işıklar'a yakın isimlerden oluşması; Fenerbahçe Üniversitesi'nin seçimlerden önce kurularak Işıklar'a destek olunması konusundaki ısrarların kulüp yönetimi tarafından kabul edilmemesinin istifaya sebep olduğu yorumları yapılıyor.

Yönetimdeki isimlerden Mehmet Has'ın Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, Süleyman Gençoğlu'nun da Işıklar'ıın listesinden belediye meclis üyeliği kontenjan adayı Saadet Gençoğlu'nun eşi olduğu biliniyor.

Fenerbahçe Silivri Şube yönetiminden yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Fenerbahçe Silivri şubesinin 03 Mart 2018 tarihinde yapılan seçimli olağan kongresinde, şube üyelerimizin teveccühünü alarak bu şerefli göreve başkan ve yönetim kurulu olarak seçildik. Bu süreçte Silivri’mizdeki Fenerbahçeli gönüldaşlarımızla, kulübümüzün menfaatleri için çeşitli çalışmalarda bulunduk. Çalışmalarımızın bazıları aşağıda listelenmiştir:

1) İki yüz elli (250) kadar değerli taraftarımızı kongre-temsilci üye olarak kulübümüze kazandırdık. (Kulübümüzün açıklamasında hiç üye yapamayan şubeler arasında gösterilmekteyiz.)

2) Silivri şube olarak, kulübümüz merkezinden hiçbir zaman, hiçbir miktar maddi destek talebinde bulunulmamış ve alınmamıştır. ( herhangi bir prim de söz konusu değildir.) Şube masrafları ve kulübümüzün organize ettiği faaliyetler yönetim kurullarımız tarafından karşılanarak gerçekleştirilmiştir.

3) Bize göre Silivri şubemizin en önemli çalışması, FBÜ için ilçemizdeki pek çok tarihi binanın, gerek fakülte gerekse rektörlük gibi hizmetlerde kullanılması için yapılan tahsiste Silivri Belediyesi ve kulübümüz arasında köprü olmaktır.  Çalışmalar sonucu Selimpaşa kampüs binası 2018 eğitim yılına hazırlanmış. Kulübümüzün şerefli arması ile taçlandırılmıştır. Geçtiğimiz süreçte, Kulüp Yönetim Kurulu almış olduğu kararla eğitimin 2019 yılına ertelendiğini deklare etmiştir. Bu karar kulübümüz ve Silivri Belediyesinin yaptığı protokol gereği tahsisin iptali olasılığını doğurmuştur ve büyük bir ihtimalle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra uygulamaya konulacaktır. Daha acı olan, son bir aylık süreçte Galatasaray Spor Kulübü 2. başkanı ve gayrimenkul müdiresi iki kere belediyeyi ziyaret etmişlerdir. Bu ziyaretlerin amacının bayrağımızın dalgalandığı kampüs ve diğer binaları kendi kulüplerine kazandırmak olduğu bilgisine ulaşılmıştır, ayrıca yine Silivri’de çok kıymetli büyük bir hazine arazisini almak için girişimlerde bulunmaktadırlar. Belediyemizle yaptığımız görüşmelerde, kulübümüzün uzun zamandır konuyla ilgilenmediği bilgisine üzülerek ulaştık. Bu gelişmeler karşısında başkan ve yönetim kurulu olarak görev süremiz içinde, şerefli armamızın söz konusu yerlerden indirilerek, yerine başka bir kulübün armasının asılacağını görmek, bizlerin içimize sindirebileceğimiz bir durum değildir. Hem bu gelişmenin yarattığı büyük motivasyon kaybı hem şubelerin işlevsel olmadığı hem de özel ve iş hayatımızdaki yoğunluk sebebiyle görevimizden başkan, yönetim kurulu ve tüm kurullar olarak istifa ediyoruz. İstifamızın kabulünü ve gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz. Kulübümüzün ve üyelerimizin bize verdiği bu şerefli görev için teşekkür etmek isteriz. Yönetim süremizde camiamızı en iyi şekilde temsil etmiş olduğumuzu ve katkılarda bulunmayı başardığımızı umuyoruz.

FENERBAHÇE SİLİVRİ ŞUBE YÖNETİM KURULU

Emeğe saygı Lütfen !http://www.sha.com.tr/gundem/fenerbahce-silivri-subesinden-istifa-karari-h25551.html

Silivri Haber Ajansı

Editör: TE Bilişim