Stat: Silivri

Hakemler: Sait Tuzcu, Harun Dağdeviren, Uğur Akalp, Özgür Erdoğan

Silivrispor: Cihan 9, Güray 9, İbrahim Fatih 9, İsmail 9, Oğuz 9, Oğulcan 9, Adem 9 (90’ Özgür 9), Güney 9, Sercan 9 (77’ Yusuf 9), Fuat 9, Fahri Eren 9 (88’ Rıdvan 9)

Manisa Büyükşehir: İlker 8, Semih 8, Burak 8, Alper 8, Ali 8 (46’ Mustafa 8), Olcay 8 (62’ Furkan 8), Mehmet 8, Ender 8, Özgür 8, Bilal 8, Mustafa 8 (46’ Kamil 8)

Skor: 2-1

Goller: 42’ Güney, 66 Eren (Silivri), 90+3 Alper (Manisa)
 

TFF 3. Lig 2. Grupta zirve hesapları yapan Silivrispor, grubunun yenilgisiz takımı olan Manisa Büyükşehir Belediyespor’u evinde 2-1 yenerek en yakın rakibine dur demesini bildi.
 
Kendi saha ve seyircisi önünde mutlak galibiyet parolası ile çıktığı Manisa Büyükşehir Belediyespor maçında rakibini 2-1’lik skorla geçen Silivrispor grubunda zirve basamaklarını tırmanmaya başladı. Hafta içi eski oyuncusu Harun Yıldız’ın silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından moralleri son derece bozuk bir şekilde maça çıkan Silivrispor rakibinin oyununu bozarak sahadan galip ayrılmasını bildi. Maç öncesi seremonisinde merhum oyuncusu Harun Yıldız’a bir dakikalık saygı duruşunun ardından maça başlandı. Maça her iki takım da kontrollü bir oyun anlayışı ile başladı. Tamamen orta alan futbolu şeklinde geçen maçın ilk yarısında her iki takım da birbirlerinin üstünde hakimiyet kurmaya çalıştı. Maçın daha ilk dakikalarında Fahri Eren ile Silivrispor mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Müsabakanın 42.dakikasında orta sahadan Sercan oyunun akış yönünü birden ters yöne değiştiren pasıyla Oğuz’u topla buluşturdu. Oğuz orta sahadan aldığı topla Manisa ceza alanı için kadar indiğinde yaptığı ortaya müthiş bir zamanlama ile yükselen Güney Polat kafayla topu ağlara yolladı ve durumu 1-0 yaptı. Bu golün ardından maçın ilk yarısı da tamamlanmış oldu.
 

İKİNCİ YARI SİLİVRİ SAĞANAĞI YAŞANDI

İkinci yarının başlaması ile birlikte orta alanın hakimiyetini eline geçiren Silivrispor oyunun tüm gidişatını istediği gibi yönlendirmeye başladı. Özellikle orta sahada Sercan ve Güney’in koordineli paslaşmaları ile kanatlarda Eren ve İbrahim’in pozisyonlara girdi. Ön tarafta Adem Çalık ve İsmail Düzgün ile topu Silivrispor’da tutan oyuncular maçın 66.dakikasında Eren’in golü ile coştu. 66.dakikada sağ kanattan Sercan ile ceza alanı içinden kesilen ortaya iyi yükselen Eren, Silivrispor’u 2-1 öne geçiren golünü kaydetti. İkinci golün gelmesi ile birlikte oyunu orta alanda ve kendi sahasında kabul eden Silivrispor maçın normal süresini 2-0 üstünlükle bitirdi. Maçın hakemi normal süreye 4 dakika uzatma verdi. Müsabakanın 90+5.dakikasında Manisa takımı korner atışı kazandı. Korner atışını iyi kullanan Manisalı oyuncular, Silivri ceza alanı içine paralel giden topu Alper dokunarak durumu 2-1 yaptı. Golün ardından maçın kalan bölümlerinde de sonuç değişmedi ve Silivrispor kendi sahası ve seyircisi önünde bir yenilgisiz takımı daha evine yenilgi almış bir şekilde yolladı. 













 
Editör: TE Bilişim