Silivri Kaymakamı Ali Partal’ın Başkanlığını yaptığı İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı tüm üyelerin katılımı ile olağanüstü toplanarak hafta sonu oynanacak olan Silivrispor-Zonguldak Kömür maçı ile ilgili kesin kararlar sonuca bağlandı.

Her ay düzenli bir şekilde toplanarak ilçedeki sportif faaliyetlerin güvenliğinin konuşulduğu ve karara bağlandığı ilçe spor güvenlik kurulu olağan üstü toplandı. Silivri Kaymakamı Ali Partal’ın çağrısı ile Silivrispor-Zonguldak Kömür maçı öncesinde olağan üstü toplanan kurula katılanlar ise, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yoldaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Şen, İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Doktor Özcan Açıkbaş, TFF İl Temsilcisi Remzi Ercan, Avukat Perihan Özcan, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta, Silivrispor Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Levent Saygılı ve spor muhabiri Engin Akın katılım sağladı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal’ın başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Yapılan toplantının ardından alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı.

Silivrispor taraftar gruplarının eski yönetim taraftar grubu KASABA ve şu anki mevcut yönetim taraftar grubu BARİKAT şeklinde ikiye bölündüğü, bu iki taraftar grubu arasında daha önceki oynanan maçlarda gerginlikler yaşandığından, bundan sonra oynanacak müsabakalar öncesi, esnası ve sonrasında herhangi bir müessif olay yaşanmaması için Silivrispor Başkanlığı tarafından maçlarda en az 50 özel güvenlik görevlisi statta hazır bulundurulması,

Silivri Stadı’nda, Silivrispor takımının oynayacağı 2. Lig maçlarında ve önem arz eden maçlarda İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce aldırılacak emniyet tedbirlerine ilaveten Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden ve Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünden gönderilen personel sayısının arttırılması.

Taraftar Gruplarından KASABA taraftar grubu stadyuma girişe göre Kapalı Tribünün Sağ tarafında (Kapalı Spor Salonu Tarafı), BARİKAT taraftar grubunun ise Stadyuma girişe göre Kapalı Tribünün Sol tarafında (Eski Millet Hastanesi tarafı) müsabakaları izleyeceklerdir,

Silivrispor takımının Silivri Stadı’nda oynayacağı maçlarda Protokole ait araçlar, Federasyon Temsilcilerine ait araçlar, ev sahibi ve misafir takım futbolcu kafilesini getiren araçlar ve misafir takım seyircilerini getiren araçların dışında hiçbir aracın stat önündeki otoparka alınmaması, riskli maçlarda ise misafir takım araçlarının Müsabaka Güvenlik Amirinin uygun göreceği daha güvenli bir alana park ettirilmesi,

Statlarda görüntülerin polis kameraları ve stat kameraları ile tespit çalışmalarının yapılmasına devam edilmesine dair kararlar alınmıştır.

Editör: TE Bilişim