Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Veysel Zıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz pazar günü Silivri Öğretmenevi’nde basın toplantısı düzenledi.

22 Ekim 2016 Cumartesi günü yapılacak olan genel kurul öncesi 'aday olmayacağını' açıklayan Zıroğlu, oldukça önemli iddialarda bulundu.
Zıroğlu şunları söyledi:

Biz seçilerek göreve geldik ve iyi niyetle çalışmalara başladık. Ancak aynı iyi niyeti Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibinden göremedik. Işıklar ile yaptığım ilk ve son görüşmede, bundan sonraki diyaloglarımı Bora Balcıoğlu ile kurmam gerektiğini söyledi. Ve bir daha da bütün çabalarıma rağmen benimle görüşmedi.

Balcıoğlu ile görüşmeye gittim. O da beni uzun bir süre odasının kapısında beklettikten sonra görüşme yapmadan hızla çıkarak gitti.
Kaldı ki Bora Balcıoğlu kongreden önce Kulüpler Birliği yönetimine aday olmamızı engellemek için beni ve yönetim kurulu üyelerimi tehdit etmişti. Evet Bora Balcıoğlu, Silivri Kulüpler Birliği başkanlığına aday olduğum ve kazandığım takdirde belediye olarak hiçbir hizmet getirmeyeceklerini, destek olmayacaklarını söyledi. Aynı şekilde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın da temsilcisi oldukları köy spor kulüplerine belediye olarak hiç bir destek vermeyeceklerini, verilmekte olan desteklerin de kesileceğini söyleyerek bizi tehdit etti.


“BELEDİYE YÖNETİMİNİN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHE EDİYORUM”

Seçimi kazandıktan sonraki süreçte ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Özellikle Silivri Belediyesi'ne ısrarla görüşmek istememize rağmen bize hiçbir suretle randevu vermediler. Burada şunu sormak istiyorum. Bir yerel idare amiri oturduğu koltukları ne için oturduğunu bilmiyorsa o koltukta oturmaktan rahatsızlık duyarım. Defalarca telefonla aramama, bizzat makamlarını ziyaret etmeme rağmen benimle karşı karşıya gelmek istemediler. Belediye başkanımız benimle bir defa telefonda konuştu. Bundan sonraki süreçte işlerimizi Bora Balcıoğlu ile sürdüreceğimizi ifade etti. Her ne sebeple olduğunu bilmiyorum ama biz bahsettiğim kişi ile hiçbir şekilde bir araya gelemedik. İnsanlar şirin gözükmek için mi spora destek verdiklerini ifade ediyorlar ya da spora destek veriyorlarsa destek verdiği kişilerin de kim olduklarının da özellikle incelenmesini istiyorum. Eğer bir belediye tüm halkına eşit mesafede olamayacaksa o belediyenin dürüstlüğünden, ahlakından, hizmet etme anlayışından şüphe etmek lazım.


“İNŞALLAH SEÇİMDE MUVAFFAK OLURLAR”

Ben burada 1,5 sene süre zarfında belediyeden en ufak bir destek görmedim. Araçlar belediye tarafından karşılanıyor, karışlanmazsa kulüplere 6 bin lira gibi bir külfeti var. Belediyenin bir kulübe 6 bin lira gibi bir destek olduğunu düşünebilirsiniz. Öte yandan bu hizmetin tüm kulüplere eşit miktarda dağıldığını incelediğinizde belediyeye yakın olan kulüplerin daha fazla hizmet aldığını göreceksiniz. Ben belediye başkanımızla ilk ve tek konuştuğumda kendisinden şunu istemiştim. Her kulübün bünyesinde bulunan gelir getiren imkânlarını kulüplere tahsis edin demiştim.1,5 senede bu gerçekleşmedi. Sorulduğu zaman 'biz kulüplere destek veriyoruz' denildi. Bende soruyorum. Hangi kulüplere destek veriyorsunuz, hangi kulüplere destek vermiyorsunuz. Destek olduğunuz kulüpler size yakın olan kulüpler mi? Uzak olan kulüplere neden destek vermiyorsunuz. Eşitlik adalet, ötekileştirme nerde kaldı. Kulüpler birliği tamamen ötekileştirilmiş durumdadır. Biz seçimle gelen bir yönetimiz tıpkı belediye başkanı gibi, Allah yollarını açık etsin. Önümüzde bir seçim var, inşallah seçimde muvakkat olurlar.


“GAYRİ RESMİ PARA VERİLDİ”

Silivri Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Veysel Zıroğlu, basın toplantısı sırasında oldukça önemli bir iddiada da bulundu.

Zıroğlu, Silivri Belediyesi yöneticilerinin bazı spor kulüplerine “Kulüpler Birliği’nde istifa etmeleri karşılığında gayri resmi yollardan para ödenmesi” vaadinde bulunulduğunu ve birlikten çıkan bir spor kulübüne böyle bir ödemenin yapıldığını söyledi.

 

“RIFAT BEY HİZMET ETMEANLAYIŞINDA DEĞİL”

Diğer bir sitemim de Silivri’de muhalefet partisi AK Parti İlçe Teşkilatına, spora destek olduklarını söyleyemeyeceğim. Belki şahsımla ilgili bir sıkıntı olmuş olabilir veya spora önem vermedikleri için olabilir. Ama şunu unutmamalıdırlar ki Silivri’deki spor sadece derneğimizi 2 bin -2 bin 500 sporcuya hitap etmektedir. Eğer çok daha fazla kişiye hitap edilmesi isteniyorsa burada spora destek verilmelidir. Rıfat Bey'le görüştüğümüzde destek vereceklerini söyledi. Fakat aynen Silivri Belediyesi'nde olduğu gibi ondan sonraki süreçte Rıfat Bey'e biz hiç ulaşamadık. Ben burada ilçe teşkilatının da Sayın Rıfat Beyi'n de spora ve sporcuya hizmet etme anlayışı içinde olduğunu düşünmüyorum.


“KAYMAKAM ZİYARETİMİZİ HATIRLAMIYOR”

Bir diğer konu da beni beklide en derinden yaralayan hevesini heyecanımı ortadan kaldıran sebeptir. O da bundan yaklaşık bir buçuk ay önce Sayın Kaymakamımızı ziyaret etmeye gittiğimizde duyduklarım beni çok üzdü. Şaşkınlıklar içerisinde kaldım. Kendisini iki defa ziyaret ettiğimiz halde "beni hiç ziyarete gelmediniz" dedi. Ayrıca Sayın Kaymakamımız bize; Silivri’de tüm spor kulüplerini içeren bir dernek kurulması gerektiğini böyle bir ihtiyacın olduğunu söyledi. Bende kendisine böyle bir derneğin zaten olduğunu şu anda yönetiminde de bizim olduğumuzu, ilk ziyareti kendisine yaptığımızı, madem böyle bir destek söz konusu, mevcut olan Kulüpler Birliğine yapılmasını söyledim. Kendisi de bize Silivri’de böyle bir derneğin kurulması talimatını verdiğini belirtti. Mevcut bir dernek varken, ikinci bir dernek kurmak neden? Ben burada da hizmet etme anlayışı olmadığını düşünüyorum. Tamamen reklam ya da birilerini memnun etme çabası içerisinde olduklarını düşünüyorum. Sayın Kaymakamımı'zın böyle bir çıkış yapması beni gerçekten üzdü.
 

“ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Haftaya yapılacak olan Kulüpler Birliği seçimlerinde aday olmayı düşünmüyorum. 1,5 senelik yönetimimizde hizmet etme hevesimi, şevkimi kaybettim. Ama sporun içerisinde olmaya devam edeceğim. Biz spora hizmet etmek için gönlümüzü koyduk."


“METİN KARAKAŞ DESTEK SÖZÜNÜ TUTMADI”

Gazetecilerin, AK Parti İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş'ın destek olup olmadığı ile ilgili sorusuna Zıroğlu, "Bahsetmiş olduğunuz isimlerin, verdiği kişisel sözlerdir. Destek vermek zorunda da değiller. Ama ben bir insandan bir defa kazık yerim. İkinciye kazık atmalarına izin vermem. Ben bu desteği görmüş olsaydım, aday olmaktan tedirgin etmezdim. Adaylık düşüncemin değişmesi, bu insanların menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini görmüş olmam, benim bu heyecanımın ortadan kalkmasına sebep oldu zaten. Metin Başkan ile seçimden önce, seçimden sonra görüştük. Bana söylediği şey, 'destek olacağız.' Bunu her seferinde söyledi. Tabi bununda bir zamanı var. Bir insanın ihtiyaç duyduğu anda yanında olmak, ihtiyaç duymadığı zamanda yanında olmaktan daha değerlidir. İhtiyacımız olduğunda yanımızda olunmadı, bu saatten sonrada bir şey değişmez. Burada Rıfat Başkan'dan a, Metin Karakaş'tan da herhangi bir desteğini görmedim" diyerek sözlerini noktaladı. 
 

 
Editör: TE Bilişim