Silivrispor’un şampiyonluk şöleni, yönetici, teknik sorumlu ve futbolcuların üzeri açık bir otobüsle şehir turu atmasıyla başladı.

Şampiyonluk kupasıyla birlikte Silivri caddelerinde halkı selamlayan Silivrispor ekibi daha sonra festival alanında bulunan sahnenin önüne geldi.

Silivrispor’un şampiyonluk gecesine Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Vatan Şaşmaz’ın sunuculuk yaptığı gecede bütün futbolcular, yöneticiler ve kulüp çalışanları isim isim anons edilerek sahneye davet edildi.

KALKO'NUN KONUŞMASI

Silivrispor Kulübü Başkanı Ümit Kalko, yaptığı konuşmada şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu:

Sevgili hemşerilerim. Silivrimiz’in en güzide markası Silivrisporumuz 31 sene sonra 2. lige çıkma başarısı gösterdi. Bu başarı benim başarım değildir. Bu başarı el ele vermiş, kenetlenmiş tüm Silivrili hemşerilerimin, Silivri Belediye Başkanımızın, kaymakamımızın, siyasi partilerimizin, rahmetli Kenan Baba’nın, rahmetli Ahmet Nedim Bozdağ’ın, Silivrisporumuz’a emek vermiş temizlik görevlimizden aşçımıza kadar, masörümüzden futbolcumuza kadar, yardımcı antrenörümüzden teknik direktörümüze ve yönetici kardeşlerime kadar bu başarı tüm Silivri’nin başarısıdır.

Allah’ın izniyle biz şimdiye kadar yönetim olarak ne söz verdiysek tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz.

Geçen sene genel kurulda yapılan başkalık seçiminden sonra tüm genel kurul üyelerine bu tarihlerde bir söz vermiştim. Demiştim ki benden ilk yıl için şampiyonluk beklemeyin. Ben iki yıllığına başkan oldum. İlk yıl kulübümüzü mali yönden güçlendirelim ve borçlarımızı yapılandıralım. Ama ahdımdır ikinci yıl şampiyon olacağız dedim. Ama sevgili Silivrililer sözümde duramadım ilk yıl şampiyon olduk. Allah’ın izniyle bu mübarek ramazan ayın yüzü suyu hürmetine yine ahdımdır iki yıl içerisinde birinci lige çıkacağız.

Benim bu hayatta kendime idol aldığım, önder kabul ettiğim bir kişi oldu. Ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Gerek iş hayatımda gerek spor yöneticiliği hayatımda onun bir sözünü hep önüme kılavuz olarak koydum ve o söze inandım. Başarı başaracağım diyenindir. Biz inandık ve başardık.

Tekrardan bu başarıda çok büyük destekleri olan, emek vermiş, Mustafa Saral başkanımıza, ondan görevi devralan İhsan Atun başkanımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum.

İnşallah önümüzdeki sezon çok daha farklı çalışmalarımız olacak. Bu sezon futbola ve başarıya çok odaklandık. Ancak Silivrispor sadece bir futbol takımı değildir. Allah’ın izniyle yeni branşlarda çok farklı çalışmalar yapacağız. Basketbol takımı kuracağız. Voleybol takımımız artık ikinci ligdedir hayırlı olsun. Tenis takımı kuracağız. Silivri Belediyemizle işbirliği yapacağız. Ve Silivrispor’u bir spor akademisi haline dönüştürmekte ısrarlı olacağız.

Bir şehirde spor ne kadar öne çıkarsa suçluluk oranı o kadar aşağı düşer. Daha sağlıklı nesiller yetişir. Bu düşünceyle yeni sezonda altyapıya çok önem vereceğiz. Almanya süper liginde yıllarca şampiyon olmuş Schalke 04 onursal başkanı Rehberg iki ay içerisinde ilçemize gelecek ve Schalke 04 ile Silivrisporumuz altyapı konusunda işbirliği yapacak.

Silivri Kaymakamımız Ali Partal’a, ondan önceki kaymakamımız Faruk Bekarlar’a, ilçe sor müdürümüz Emrah Yüksel Baboşçu’ya çok teşekkür ediyorum. Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a çok teşekkür ediyorum. Ve desteğin de yeni dönemde artarak devam etmesini kendisinden umut ediyorum.

IŞIKLAR SATAŞMADAN DURAMADI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahnede Ümit Kalko’nun elinden mikrofonu kaparak kısa bir konuşma yaptı. Silivrispor’un şampiyonluğunu tebrik eden Işıklar, “her şey parayla olmaz” dediği anda kısa bir şaşkınlık yaşandı. Işıklar daha sonra Kulüp Başkanı Kalko’ya teşekkür etmeden konuşmasın tamamladı.

DEMET AKALIN COŞTURDU

Silivrispor Kulübü Başkanı Ümit Kalko’nun, şampiyonluk kupasını Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu’yla birlikte kaldırmasından sonra ünlü sanatçı Demet Akalın sahneye çıktı ve coşkulu kalabalığa şarkıları eşliğinde güzel bir gece yaşattı.

Editör: TE Bilişim