2000 yılında Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nda Bologna ile oynanan maçta oyuna dâhil olan ve Wome ile girdiği pozisyonda şanssız bir şekilde ayağı kırılarak futbol hayatını noktalayan Alper Tezcan, girdiği 12 ameliyata rağmen futbola geri dönemedi.

Yanlış ameliyatlar sonucu futbol hayatı biten Alper Tezcan, bu operasyonların ücreti nedeniyle tüm maddi gücünü de harcadı ve yıllar sonra bir çay ocağında çalışmaya başladı. Bu sırada borçlarını ödeyemeyen eski futbolcu, icra nedeniyle UEFA Kupası madalyasını da açık artırmaya çıkardı. Bu ilan sonrası durumu tüm Türk medyasında da manşetlere çıktı ancak yardım eden çıkmadı.

Alper Tezcan’ın babası Şinasi Tezcan, Alper için isyan etti Baba Tezcan; “Alper’e yardım edeceğini söyleyen seçimlerde yanımızdan ayrılmayanlar bizden oy isteyenler şimdi bizlerin yüzüne bakmıyor, dedi.


BEN OĞLUMU EVLENDİRMEK İSTİYORUM

Baba Tezcan; “Zamanında sevdiğimiz bir kulüp vardı, çocuklarımızı oraya kayıt ettirdik, ikisi de Galatasaray’da oynuyordu ama şimdi perişan haldeler. 
2000 yılında oynanan maçta, son dakikada Alper oyuna alındı, oyuna girmesi ile ayağı kırılması bir oldu. Daha sonralarında yapılan yanlış ameliyatlardan da dolayı çocuğumun hayatı bitti. Galatasaray kulübü o günden sonra hiçbir şekilde aramadı, sahip çıkmadı. 

Bizler bankalardan kredi çekerek ve o zamanlar Silivri’de Belediye Başkanlığı yapan Selami Değirmenci’nin yardımı ile çocuğumun ayakta durmasını sağlayacak duruma getirebildik. 

Eğer ki Selami Değirmenci yardım etmeseydi, benim oğlumun ayağı kesilecekti. Şuan da benim oğlum halen sakat ama maalesef şuanda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar olsun, geçen dönem aday olan Tahir Sert,Tülay Kaynarca olsun her zaman oy peşinde olarak bizleri kullandı. 

Şimdi oğlum evlenmek istiyor ama nasıl evlendireceğimizi düşünüyoruz. Biz köy binasında otururken Ak Parti grubu geldi, destek olmamızı istedi destek olduk, daha sonrasında Ak Partiye destek olduğumuz için Özcan Işıklar bizi köy binasından çıkarttı. 

Ben kimseden para da istemedim, ben sadece oğluma sahip çıkılmasını istiyorum. Daha öncesinde benim olan yerler, şimdi başkalarının, biz oralarda kalıyoruz.  

Bize oy için gelip daha sonrasında sahip çıkmadılar. Şuan da durumumuz kötü olduğu için bizleri kullandılar. Ben Alper’e sahip çıkılmasını istiyorum, çocuğum evlenecek kalacak bir yerinin olmasını istiyorum. 

Kaymakamlıktan tekrardan yazı alarak Alper’e yardım toplamak istiyoruz, biz kimseden dilenmiyoruz, biz sadece Alper’in bu yaşadıklarından sonra ona yardım edilmesini sahip çıkılmasını istiyoruz. Benim çocuğum Milli futbolcudur, bu yaşadıklarımızın ona da bizlere de ne kadar ağır geldiğiniz kimse bilemez. 


BEN MİLLİ FUTBOLCUYUM

Bu zamana kadar Alper herhangi bir şekilde yardım yapılmasına izin vermedi, ben Milli Futbolcuyum dedi. Biz bu zamana kadar kimsenin adını kullanarak yardım talebinde de bulunmadık, yardım da toplamadık.

Bizlere yardım edenleri hiçbir zaman inkâr etmedik ama kimsenin adını kullanarak ta yardım istemedik. Ben sadece evladıma sahip çıkılmasını istiyorum. Zaten şuanda Galatasaray Spor Kulübü oğlumun parasını vermiş olsaydı, benim oğlum bu durumlarda olmayacaktı. 

Şuanda oğlumun, kulüpte 250 bin dolar ve 250 Cumhuriyet altını kaldı. Ben de benim oğlumda 16 yıldır ölüp ölüp diriliyor, benim oğlum intihar etti dayanamıyor bu durumlara düştüğü için, bunların kolay şeyler olduğunu mu sanıyorlar, yaşadıklarımız yüzünden bizim ne evimizde ne de dışarı da huzurumuz kalmadı. 


OY VERMEM, OYUNLARINA GELMEM

Seçim zamanında gelip, bizlere söz verenler yardım edeceğiz diyenler, daha sonrasında bizlere hiçbir yardımda bulunmadılar. Şimdi gelip de bizden tekrar oy istemesinler, ben artık kimseye ne oyumu veririm ne oyunlarına gelirim. 


IŞIKLAR DARBE YAPTI

Zamanında Ak Parti Özcan Işıklar’ı devirmek için çok uğraştı, Ak Partinin Dokuz General diyebileceğimiz isimler bir oldu Işıklar’ı karşılarına aldılar, ama Özcan Başkan Silivri’de seçim darbesi yaptı, yine seçim olsun CHP Silivri'de yine açık ara oyla seçimi alır. Chp yine Silivri'de seçimi Ak Partiye vermez yine ezer geçer.

Çok merak ediyorum seçim zamanı köyümüze gelen ve bizleri kandırarak bizleri kullanan Ak Partililer bu seçimde hangi yüzle bizden oy istemeye gelecekler. Ak Partili hiç bir siyasetçiye güvenimiz kalmadı.


BORA BALCIOĞLU'NDAN UTANIYORUZ

Bölgemizden seçilen biri olan Bora Balcıoğlu hepimizi kaybetti, genel olarak tüm köy adına konuşmak gerekirse ondan utanıyoruz. Gazitepe halkına seçim zamanı çok sözler verdi ama seçim bitti sözler gitti.

Tezcan, sadece Gazitepe'liler değil kendi akrabaları da Bora Balcıoğlu'na ciddi bir şekilde kızgın. 

"Ne Ak Parti nede CHP, şimdiki Siyasetciler ve Meclis üyeleri ile bizlerden oy istemeye gelmesinler" diyerek siyasetçilere olan tepkilerini dile getirdi.


GAZETE MANŞET
Editör: TE Bilişim