Silivrispor Kulübü Başkanı ve başkan adayı Akgün Duru, düzenlediği basın toplantısında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı sert bir şekilde eleştirdi.

Duru, basın toplantısında şunları söyledi: 

Değerli basın mensupları,

Öncelikle davetime icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum sizlere.

Bildiğiniz gibi bu hafta sonu genel kurulumuz var. Ne mutlu ki kulübümüze 6 arkadaşımız başkan adayı olarak başvurdu. Bu, kulüp tarihinde bir ilk. Bundan inanılmaz mutluluk ve gurur duyuyorum. Demek ki Silivrispor artık önemli bir değer haline gelmiş.

Toplantımızı düzenleme sebebimize gelince...Mutlaka takip etmişsinizdir dün sosyal medyada bir paylaşım yaptım ve bunun üzerine konudan sapan bir takım yorumlar ve paylaşımlar yapıldı kulübümüzle ilgili. Ben de sosyal medya aracılığı ile değil sizler aracılığınızla durumu netleştirmek ve kamuoyuyla paylaşmak istedim.

Paylaşımım şu şekildeydi:

“Çok kıymetli Silivrispor sevdalıları; BELEDİYE tarafından yaklaşık 1 ay kadar önce, Silivri'de ki bazı işletmeler gibi SİLİVRİSPOR Kulübümüze de otogarın tahliyesi ve borcun ödenmesi konusunda bir ihtarname gelmişti. Silivrispor normal bir işletme değildir!! Bu ilçenin en büyük markasıdır.. Bizzat ben Kulüp Başkanı Akgün Duru olarak avukatlar ile yaptığım görüşme sonrasında Silivrispor'un haklarını korumak ve aramak adına gerekli belgeleri ve itirazları hukuk yoluna başvurarak belediye başta olmak üzere gerekli mercilere sunmuş bulunmaktayız.

SAYGILARIMLA”

Şimdi size sormak istiyorum: Bir kulüp başkanı olarak bize gelen tebligatı ve bununla ilgili belediyeye yapmış olduğum resmi itirazımı kamuoyuyla paylaşmak benim görev ve sorumluluğum değil midir? Hele hele bu tebligat kulübümüzün en büyük gelir kaynağı otogarın biriken kirasının talebi ve ödenemediği taktirde kulüp tarafından boşaltılması ile ilgiliyse...Değerli arkadaşlarım...Önemli bir konuya tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu otogardan on dört yıldır hiçbir belediye başkanı kira almamıştır. Resmi prosedürler gerçekleştirilmiş ama bunun usulen olduğu kulüp başkanlarıyla paylaşılmıştır. En büyük değerimiz dediğimiz Silivrispor Kulübümüzün en önemli gelir kaynağı, otogar geliridir. Ve kulüpten bu gelir şu anda alınmak isteniyor arkadaşlar! Oysa ki bu otogar kulübümüze hiç te kolay kazandırılmsmıştı. Biraz da o süreci anlatmak istiyorum… Dönemin Ak Partili Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Turan otogar gelirlerinin kulübe verilmesiyle ilgili beş yıl boyunca yargı süreci yaşadı ve asla geri adım atmadı. Hatta en son genel kurulda “bu süreç tekrar yaşanmış olsa yargılanmayı tekrar göze alırım” diyerek gerçek Silivrispor sevdalısı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Takibinde göreve gelen ve on yıl boyunca Belediye Başkanlığı yapan sayın Özcan Işıklar da otogarı kulüpten almamış; otogarın kulübe gelir kaynağı olarak kullanılmasını devam ettirmiştir. Oysa maalesef mevcut Belediye Başkanımız seçim süresince öncelikli projesi olarak anlattığı Silivrispor Kulübüne bu tebligatı göndermiş ve bir ay gibi kısa bir sürede ödenmediği taktirde tahliyesini talep etmiştir. Arkadaşlar… Bizler bürokrasiyi bilmeyen insanlar değiliz! Bu bir resmi prosedür olabilir. Açıkçası tebligat geldiğinde bende sadece usulen gönderildiğini düşünmüştüm. Bundan dolayı da kendisiyle bizzat görüşmek istedim. Fakat başkanımızın verdiği bir cevapla şoka girdim. Başkan bey bana bunun bir prosedür olmadığını, her yiğidin yoğurt yiyişinin farklı olduğunu ve kira borcunun ödenmek zorunda olduğunu söyledi. Burada yiğiti kimdir kararı size bırakıyorum. Ve izninizle Otogarla ilgili Sayın Hüseyin Turan ve Sayın Özcan Işıklar’a teşekkür ediyorum. Buradan şu sonucu çıkartabilir miyiz arkadaşlar? Ben hiçbir siyasi partiye yakın değilim. Çünkü gördüğünüz gibi her iki farklı partiye mensup belediye başkanımıza da teşekkür etmekten imtina etmiyorum. Ben doğrunun yanındayım ve doğruları sizinle paylaşıyorum. Buradan benim anladığım mevcut belediye başkanımızın 23 Mega Projesinin ilki maalsef çok sevdiği Silivrispor Kulübünün en önemli gelir kaynağına el koymakmış! Bunu paylaşmak benim sorumluluğum değil mi? Kamuoyunun bunu bilmeye hakkı yok mu? Bunların hangisi yanlış, hangisi yalan. Kimse insanlarda farklı algı yaratma çabasına girmesin ya da kendinden menfaat uman sosyal medya trollerine bel bağlamasın. Herkes doğru davransın yeter…

Bundan sonrası daha da düşündürücü sayın basın mensuplarımız...Bazı arkadaşlarımız Belediyemize bir tepki vermişiz gibi Belediye Başkanımızı koruma telaşına düştüler. Bir de bu paylaşımı siyasete dayandırmaya çalıştılar. Değerli arkadaşlar bunun siyasetle ne alakası var. Bu tebligat bize 1 ay kadar önce geldi. Benim siyasi anlamda kötü bir niyetim olsaydı üç gün önce yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçiminden önce bu açıklamayı yapardım. Özellikle hassas davrandım ki farklı anlamlar çıkarılmasın ama maalesef yine de engel olamadım bu tür düşünce ve paylaşımlara.

Tüm bu gelişmeler üzerine Belediye Başkanımız bir paylaşımda bulundu. Aynen aktarıyorum:

“KAMUOYUNA DUYURU

Değerli hemşehrilerim;

Bilindiği üzere Silivri’mizin çok önemli bir değeri olan Silivri Spor Kulübü’nün kongresi bu hafta sonu yapılacaktır.

Silivrispor Futbol Takımı’nın formasını terletmiş bir sporcu kimliğimle, Silivri’mizde sporun tüm alanlarını sahiplenmesi ve desteklenmesi için çalışacağıma dair sözümün varlığı herkesin malumudur.

Nitekim bunun en yakın örneği, göreve gelir gelmez öncülük ettiğimiz “Silivri Takımına Sahip Çık" kampanyasını başlatmamız olmasıdır. Silivri’deki başta Silivrispor olmak üzere bütün spor kulüpleri ve spor branşlarına şahsım ve belediyemiz tarafından sağlanan destekleri her yıl artarak devam ettireceğimi bir kez daha belirtmek isterim. Plan, proje ve çalışmalarımız böyleyken, belediyemizin spor faaliyetleri dışındaki bir takım iş ve işlemlerini Silivri Spor Kulübü kongresi ile ilişkilendirerek kamuoyuna aktarılmaya çalışılması doğru olmamasının yanında etik de değildir.

Şahsım ve belediyemiz, yapılacak Silivri Spor kongresinde delegelerin takdiriyle seçilecek yeni yönetimin Silivri’mize ve Silivrispor’a güzel hizmetler yapmasını temenni etmektedir. Silivri kamuoyu ve spor camiasının desteğini alarak seçilecek yeni yönetimi şimdiden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”

Bu paylaşımı da adım adım değerlendirmek istiyorum:

Belediye Başkanımız tüm seçim çalışmaları boyunca Silivrispor Kulübünü dilinden düşürmemiş; destek sözleri vermiş; bir çok Silivrispor sevdalısının gönlüne girmiş ve siyasi görüşleri farklı olsa da sırf Silivrispor ile ilgili söylemlerinden dolayı bu sevdalıların oylarını almıştır.

Seçimden sonra tüm ilçemizi bayrak ve afişlerle donatmış; her zaman kulübün yanında olacağını defaten bildirmiştir.

Örnek bir davranış sergileyerek kendisine gelen çiçek paralarının kulübe hibe edilmesini istemiş: duyarlı vatandaşlarımız da bu çağrıya uyarak bağışlarını gerçekleştirmiştir. Bu meblağ yaklaşık 26.000 TL dir.

Ligin son ayında takım düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış ve kendisiyle defalarca destek ihtiyacımızla ilgili konuşmamıza ve önceden söz vermesine rağmen hiç bir karşılık alınamamış; manevi desteği sürmüş ama maalesef o süreçte ihtiyaç duyulan maddi destek sağlanamamıştır.

Benim paylaşımımda genel kurulumuzla ilgili hiç bir ifade yokken başkanımız bu tebligat duyurusunu Genel Kurulla ilişkilendirmiş ve sanki kendisi bir tarafmış gibi alakasız bir alınganlık göstermiştir. Asıl bu paylaşım genel kurulu yönlendirir tarz bir paylaşımdır.

Başkanımız desteklerinin artarak devam edeceğini belirtmiş yazısında. Bu gerçekten güzel bir haber. Çünkü kendi yönlendirmesiyle halkımızın yaptığı 26.000 tl lik bağış Silivrispor Kulübünün sadece 2 haftalık yemek bedeli olup bu desteklerin artması zaten zorunludur! Kamuoyunun bilmesi adına belirtiyorum ki kulübümüzün aylık masrafı 500.000 TL dir.

Kamuoyunda konuşulan diğer bir husus ta kulübe ve bazı maçlara farklı şekilde katkılarının olduğu yönünde yapılan tehlikeli söylemlerdir ki eğer doğruysa bunun adı emek hırsızlığıdır! Bu koskocaman bir yalandır.

Değerli arkadaşlarım,

Amacımız asla genel kurul öncesi ortalığı germek değildir ama ve lakin gerçeklerin de bilinmesi gerekmektedir. Verilmeyen destekler verilmiş gibi gösterilemez! Yapılmayan hizmetler yapılmış gibi gösterilemez! Ve yaptıkları da yapılmadı gibi lanse edilemez!

Sanırım başkanımızın seçim sonuçlarından dolayı dengesi bozuldu. Kolay değil üç ayda %10 luk bir düşüş yaşadılar. Sinirlerinin bozuk olması çok doğal ama bu hezimeti Silivrispor’u kullanarak kamufle etmesine ve asıl kendisinin kulübü siyasete alet etmesine en azından ben görevi bırakana kadar müsaade edemem.

Saygılarımla

Silivrispor Kulüp Başkanı

Akgün DURU

Editör: TE Bilişim