Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silivri İlçe Teşkilatı’nın 11. Olağan Kongresi pandemi tedbirleri altında başladı.

Mega Saray’da gerçekleşen kongrede MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MYK Üyesi Nur Tuğba Aktay ve eski ilçe başkanlarından Refik Menderes Tanık divan kurulunu oluşturdu.

Kongreye; CHP İlçe Başkanı Berker Esen, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Ülkü Ocakları temsilcileri ve çeşitli STK temsilcileri de katıldı.

YILMAZ: BAŞBUĞUMUZ VE GENEL BAŞKANIMIZIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, salonda yaptığı konuşmada; “Başbuğumuz’un ve Genel Başkanımız’ın hayalini gerçekleştirdik” diyerek şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatının 11. Olağan Kongresi'ne hepiniz hoş geldiniz. Kongrenin ilçemize, milletimize, memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Milliyetçilik fikriyatına ömrünü adayan ve yılmaz savunucusu olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i ve onun şahsında bu vatan, bayrak, millet için gözünü kırpmadan şahadet şerbeti içen beş bin'in üzerindeki ülkücü ve bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitleri rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Bugüne kadar mücadele ediyoruz ve yerel seçimler nihayetlendiğinde hep boynumuz bükük bir şekilde neticeyi kabul edip evimize dönüyorduk. Bu seçimlerde farklı bir yöntemle ittifaklar doğrultusunda bir yerel seçime doğru gittik.

Evladı olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum Genel Başkanım Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla Silivri'de Cumhur İttifakı'nın Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak Belediye Başkanı adayı ilan edildik. 29 Aralık'tan 31 Mart'a kadar Silivri'de önemli bir başarıya imza attık. Allaha çok şükür ki bizler bugün Başbuğumuzun ve Genel Başkanımızın hayalini gerçekleştiren teşkilatlar olduk. Onun mutluluğunu paylaşıyorum. Üstadın dediği gibi, “Surda bir delik açtık mukaddes, ey kahpe rüzgâr artık ne yönden esersen es”. Üstat güzel söylemiş ama bizim işimiz burada bitmedi.

TÜRK DÜNYASI ÖNDER OLMAMIZI BEKLİYOR

21. yüzyılın önümüzdeki çağı Türk milliyetçiliğinin bu fikriyatı gönül coğrafyamızın yüzyılı olacak. Bugün hükümetimizle beraber küresel bir aktör olma, mazlumlara hami olma yolunda önemli adımlarla yürüyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti sıradan bir devlet değil, diz çözmesi, güçsüz olması düşünülemez. Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Orta Doğu'ya bütün İslam coğrafyası, Türk dünyasının her mensubu Türkiye Cumhuriyeti devletinin önder olmasını bekliyor. Bizim böyle bir misyonumuz var. Onun için güçlü olmak, çok çalışmak ve bize gözünü dikmiş düşmanlara karşı güçlü olmak zorundayız.

Bugün Irak'ta, Suriye'de, Akdeniz ve Ege'de Türkiye Cumhuriyeti'nden habersiz bir şey yapılamıyorsa esasında bu anlattıklarımın büyük payı var. Bu millet ve devlet için Cumhur İttifakı'nı sürdürmeye, her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Kimse şüpheye düşmesin.

BAŞINIZI ÖNE EĞECEĞİNİZ HİÇBİR EYLEMİN İÇERİSİNDE BULUNMAYACAĞIZ

Aziz dava arkadaşlarım hiç merak etmesin. Biz Silivri'de aldığımız görevi layığı ile yerine getireceğiz. Başınızı öne eğeceğiniz hiçbir eylemin içerisinde bulunmayacağız. Görevimizi sürdüreceğiz ve o şekilde noktalayacağız.

Bu teşkilatlar beş bin'in üzerindeki şehidin sorumluluğunu omuzlarında taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti kuruluş felsefesi olan Türk milliyetçiliği fikriyatını bu devletin ve milletin her ferdine nakşetmeyi kendisine ülkü edinmiş. Kendinizin değerini bilin. Milliyetçi Hareket Partisi ne kadar güçlü olursa, bu millet ve devlet de güçlü olacak. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.

AKÇELİ İŞLER YAPMIYORUZ

Yaptığımız hizmetler asla boşa gitmiyor. Biz akçeli işlerle uğraşmayan, Allah rızası için siyaset yapan, vatan ve millet için her türlü fedakârlığı yapmış ve yapmaya hazır olan teşkilatlarız. Onun için önümüzdeki günler sizler ve bizler için hizmet için daha güzel makamlar bizleri bekliyor olacak. Dava arkadaşınız olarak hep yanınızda, hep sizlerle beraber ama önce ülkem ve milletin, sonra partim ve ben diyerek Silivri'deki görevimize devam edeceğim.

DURUP DİNLENME LÜKSÜMÜZ YOK

Sizlerin bana vereceği destek çok önemli. Milliyetçi Hareket Partisi tarihinde İstanbul'da kazandığı tek belediye, onun için bizlerin dinlenme lüksü yok. Koşar adımlarla Silivri'ye hizmet etmek zorundayız. Sizlerin bana omuz, güç vermesi, destek olması işimi kolaylaştıracak.

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN

20 Yıl teşkilat saflarında yöneticilik yaptım. Çok sancılı günlerimiz oldu ama hiçbir zaman ayrılmayı düşünmedim. Yol haritam hep teşkilat oldu. Milliyetçi Hareket Partisi'ni ülkenin en önemli ve en saygın parti haline getiren Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye herkesin huzurunda teşekkür ederim. Bizler de hizmet etmeye, bir an önce gönül coğrafyamızla hasretle kucaklaşmayı bekliyor, 11. Silivri İlçe Kongremizin Zafer ayında Zafer Yalçın başkanımıza, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İstikbal için birlik ve dirlik diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tanrı Türkü korusun.”

YALÇIN: KURULTAYLAR TÜRK TÖRESİNİN BİR PARÇASIDIR

Kongrede bir kez daha güven tazeleyen MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın da konuşmasında şunları söyledi:

“Partimizin İlçe Kongresinde sizlerle beraber olmaktan kıvanç duyuyorum. Şimdiden kongremizin hayırlara vesile kılmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyor, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.

Milliyetçi Ülkücü Hareketin değerli temsilcileri, “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak" şiarıyla 2023'ün lider ülke Türkiye'sini hazırlayacak ve 21. asrı Türk asrı yapacak olan Büyük Kurultayımıza giden yolların başlangıcı olan ilçe kongremizi gerçekleştirmek üzere buradayız.

Biliyorsunuz ki kurultaylar; Türk töresinin bir parçasıdır. Bir araya gelmek, dertleşmek, birbirimizi dinlemek bir anlamda da inancımızı tazelemek demektir. Bu nedenle değerlidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin de kurultayları sıradan bir organizasyon olmayıp, içinde nice değeri barındıran anlamlı toplantılardır.

AĞUSTOS AYI ZAFER AYIDIR

Ağustos ayındayız... Ağustos ayı; Türk tarihi açısından zaferler ayıdır. Anadolu'nun kapılarının Malazgirt ile açıldığında tarih 26 Ağustos 1071'di. Erzurum Kongresi bu ayda yapıldı, Sakarya Meydanındaki kahramanlık bu ayda yazıldı. Ağustos kutlu bir aydır. Zaferler ayı olan Ağustos'ta, İlçe Kongremizi yapıyor olmamızın derin manaları olsa gerek. Hayırlı olsun. Kutlu Olsun! Bu vesileyle coğrafyayı şehit kanlarıyla vatan kılan aziz ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

TARAFIMIZ TÜRKİYE'DİR, TÜRK MİLLETİDİR

Kıymetti ülküdaşlarım, Covid-19 salgını münasebetiyle yalnızca Türkiye değil tüm ülkelerde hayatın olağan akışı mücbir hallerden dolayı yavaşlamış, beklendiği üzere siyasal, sosyal ve ekonomik ilişkiler bir süreliğine askıya alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi de insan ve toplum sağlığındaki tehlikeli gelişmeleri dikkate alarak siyasi faaliyetlerini mecburen asgariye indirmek durumunda kalmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi; Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ahlaklı, duyarlı, sorumlu, tutarlı, ilkeli, önce ülkem ve millerim, sonra partim ve ben anlayışına müzahir siyaset anlayışını hem fikren hem de söylem düzeyinde titizlikle korumuş, aynısıyla tatbik etmiştir. Her zaman ifade ettiğimiz üzere, tarafımız Türkiye'dir, Türk milletidir. Sağlık Bakanlığımız fedakârca, Bilim Kurulumuz özveriyle, sağlık çalışanlarımız kahramanca, güvenlik güçlerimiz dikkat, dirayet ve cesaretle görevlerini yerine getirmişlerdir. Hepsine şükran borçlu olduğumuz unutulmamalıdır. Bu vesileyle KOVID-19 hastalığından dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, tedavi görenlere de şifa dileğimizi hassaten paylaşıyorum. Muhtemel ikinci dalganın taarruz ve tasallutuna maruz kalmamak için vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmelerini önemle hatırlatmak istiyorum.

YARINLARIN SİLİVRİ'Sİ DÜNÜN SİLİVRİ'SİNDEN, ÇOK DAHA İYİ OLACAK, BURADA YAŞAYANLAR DAHA MUTLU OLACAK

Bilindiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler seçimlerinde İstanbul'da Milliyetçi Hareket Partisi açısından bir ilk gerçekleşmiş ve kendisiyle gurur duyduğumuz Volkan Yılmaz, Milliyetçi- Ülkücü kimliği ile Silivri Belediye Başkanımız oldu. Geride bırakılan yaklaşık bir buçuk yıllık süre içerisinde yapılan hizmetleri burada ilçe kongremizde anlatmaya ve sıralamaya gerek görmüyorum. Gözü ve gönlü açık olan her bir Silivrili hemşerilerimizin farkında olduklarını biliyorum. İnanıyorum ki yarınların Silivri'si dünün Silivri'sinden, çok daha iyi olacak, burada yaşayanlar daha mutlu olacak.

GENEL BAŞKANIMIZ BAHÇELİ’YE, CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’A, AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MUTLU BOZOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu vesile ile öncelikle Cumhur İttifakının oluşmasında, dolayısıyla Silivri seçimlerine Cumhur İttifakı olarak katılmamızda en büyük pay sahibi olan başta Genel Başkanım Devlet Bahçeli'ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bütün bir seçim süresince bir ve beraber olarak çalıştığımız AK Parti İlçe Teşkilatı mensuplarına ve değerli İlçe Başkanları Mutlu Bozoğlu'na, seçilen ve seçilemeyen Belediye Meclis Üyesi adaylarımıza MHP bütün yönetici ve üyelerine, Ülkü Ocakları mensuplarımıza, oy vermiş ve vermemiş bütün hemşerilerime, Milliyetçi Hareketin yerel yönetim anlayışını şehrimizde uygulama imkan ve fırsatını bizlere verdikleri için teşekkür ve şükranlarımızı arz ediyorum.

MHP TÜRK SİYASETİNİN ÇINARI OLMUŞ BİR PARTİDİR

Gururla ifade ediyoruz ki MHP dünyayı Türkçe okuyuşu ile çağı Türk İslam Ülküsü kavrayışı ile sürekli yenilenerek ve kendini gözden geçirerek ayakta kalmayı başarmış, yarım asrı geride bırakmış, Türk siyasetinin çınarı olmuş bir partidir. MHP siyaseti öncelikle Allah rızası için yapar vatanın faydasına kafa yorar. Genel Başkanımız bunu “Önce ülkem ve milletim, sonra partim” diyerek özetlemiştir. “Benim aklım hep Türkiye'dir” diyerek zihinlerimize kazımıştır. Bu nedenle parti kurultay sloganımız da “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik” olarak belirlenmiş “Kazanan Türkiye olacak” denmiştir.

MHP DEVLETİN BİRLİĞİNİN TEMİNATIDIR

MHP kuruluş ilkelerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğinin ve Türk Milletinin dirliğinin teminatıdır. Biz Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak sorun üreten değil, sorun çözen bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Geçmişten bugüne de siyasi kriz anlarında hep düğümü çözen, krizlerin büyümesini önleyen MHP olmuştur. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunlar, yaşadığı olaylar, atlattığı badireler Cumhur İttifakını doğal bir sonuç olarak ortaya çıkarmıştır. Cumhur İttifakının kurucusu Aziz Türk Milletidir. Geçmişin hataları bugünün doğrularına pranga yapılamaz. Geçmişe takılıp kalanlar, bugünü ve geleceği kurgulayamaz. Başkaları ne derse desin, Cumhur İttifakı ülkemiz üzerinde hesap yapanların oyunlarını bozmaya devam edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi kadroları Cumhur İttifakının sadece seçim birlikteliğinden oluşmadığının, çıkar merkezli kurulmadığının bilincindedir ve bu konuda hassastır. Kimse, Milliyetçi Hareket Partisi'ni, milli üniter devlet yapımıza, birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize hasım çevrelerle yan yana görmemiştir, göremeyecektir. Herkes siyasetini, açık ve şeffaf bir şekilde milletimizden saklamadan yapmalıdır.

BAŞBUĞUMUZ’U VE ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Sözlerime burada son verirken ilçe kongremizin vatanımıza, milletimize ve Türk ün şanlı bayrağına selam durmanın hayalini kuran tüm coğrafyalara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle kurucu Genel Başkanımız Başbuğ Alparslan Türkeş'i ve Ülkücü Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Benimle birlikte üç yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak çalışmış olan teşkilat mensuplarımıza ve burayı şereflendiren değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyor, hepinizi Cenab-ı Allah a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. Ne Mutlu Türküm diyene.”

YALÇIN YENİDEN İLÇE BAŞKANI

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, tek aday olarak katıldığı kongrede yeniden ilçe başkanı seçildi.

Zafer Yalçın Başkanlığında MHP Silivri'nin yeni yönetimi şöyle oluşturuldu.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ:

1.Yıldırım Aşkın, 2.Murat Karasu, 3.Adem Ertekin, 4.Hakan Arcan, 5.Serkan Koç, 6. Tansel Köksal, 7.Berkay Ergün, 8.Hasan Çabukel, 9.Ramazan Erdaş, 10. Bülent Çimen, 11.Filiz Akgül, 12.Deniz Edis, 13.Tavil Ay, 14.Tayfun Köroğlu, 15.Ayşenur Duran, 16.Kerem Özler, 17.Samet Aslan, 18.Sezer Aydemir.

YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTESİ:

1.Sema Arcan, 2.Orkun Çetinkaya, 3.Fatih Topaloğlu, 4.Emrah Esen, 5.Metin Öney, 6.Erdal Bilir, 7.Hacı Mehmet Yılmaz, 8.Sezgin Erdoğan, 9.Murat Pişkin, 10.Alpaslan Erdem, 11.Alpaslan Tanık, 12.Berkan Bengi, 13.Gökay Türkyılmaz, 14.Mehmet Battal, 15.Halil Serdar Baran, 16. Aylin Korkmaz, 17.Mesut Üner, 18.Zeynel Abidin Erdoğan.

İL DELEGESİ ASİL LİSTESİ:

1.Volkan Yılmaz, 2.Şenoğlu Türkyılmaz, 3.Zafer Yalçın, 4.Refik Menderes Tanık, 5.Sultan Aşkın, 6.Alkan Yılmaz, 7.Sema Arcan, 8.Adem Ertekin.

İL DELEGESİ YEDEK LİSTESİ:

1.Tansel Köksal, 2.Sezer Aydemir, 3.Tolga Şerin, 4.Murat Karasu, 5.Yıldırım Aşkın, 6.Hakan Arcan, 7.Serkan Koç, 8.Binnaz Kaya.

Editör: TE Bilişim