Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, halk buluşmaları toplantısına Yeni Mahalle ile devam etti. İlçenin seçmen sayısı bakımından en büyük bölgesi olan Yeni Mahalle’de coşkuyla karşılanan Yılmaz, Silivri’nin cazibe merkezine dönüşeceğini belirtti.


Yılmaz’a, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti. Müjdat Gürsu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda meşalelerle karşılanan Yılmaz’a gösterilen ilgi dikkatlerden kaçmadı. 


AK Parti İlçe Başkanı Bozoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından mahalle sakinlerine seslenen Yılmaz, “Bir şey değişecek her şey değişecek” mesajı verdi. İlçenin hizmet anlamında geri kaldığını ifade eden Yılmaz, yapılacak projelerle özellikle Yeni Mahalle’nin cazibe merkezine dönüşeceğini kaydetti. 


Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: 
“Derdimiz kederimiz Silivri oldu. Tüm hizmetlerimizi bu anlayışla yapac
Yılmaz, “Yeni Mahalle cazibe merkezi olacak”ağız. İlçenin ilerlemesi gerekirken, Yeni Mahalle’nin içinde bulunduğu durum çok üzücü. Bulvarı yok, çarsısı yok, esnafları yok. Bu mahalleyi yalnızca sabah çıkılıp akşam gelinen noktaya getirilen bir zihniyet… Yeni Mahalle’nin yaşayan bir mahalle olması lazım. Esnafıyla, sanatıyla, kültürel etkinlikleriyle her şeyiyle cıvıl cıvıl bir mahalle olması lazım. Ama maalesef her yeri gibi Yeni Mahalle de unutulmuş. Dokunulmaktan, yanına gidilmekten imtina edilen bir yer olmuş. Biz burayı cazibe merkezi haline getirmek için çok ciddi projelerimiz var. 

KİPA ÖNÜNE BATTI-ÇIKTI PROJESİ
Yeni Mahalle ile çarşıyı ortadan ikiye ayıran bir  E-5 Karayolu var. Bu mahallede yaşayanların sabah okul saati ve akşam eve dönüş saatinde yaşadıkları çileyi biliyorum. Biz Yeni Mahalle ile şehir merkezini birbirine bağlamak adına Kipa’nın önünden arabaların batacağı ve Boğluca önünden çıkacağı bir bat-çık projesi geliştirdik. Bölgenin trafik sorunu ortadan kalkacak ve bu bat-çık üzerine yapacağımız kent meydanı ile sizlerin huzurla vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız.

İLÇE STADI KALDIRILACAK KÜLTÜR KOMPEKSİ YAPILACAK
Bir diğer projemiz ise şuanda ilçe stadının bulunduğu alanı kent parkına dönüştüreceğiz. Büyük bir kültür kompleksinin olduğu şehir parkı hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Su parkları, tiyatro salonları, nikah salonları, havuzlar, yeşil alanlar, buz pistinin olduğu bir yer düşünün. İstanbul’da tek olacak.”


Volkan Yılmaz, projelerini anlattıktan sonra mahalle sakinlerinden destek istedi. Silivri’yi hak ettiği hizmetlere kavuşturacaklarını belirten Yılmaz, toplantı sonrası vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim