MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, parti mensuplarını iftar programında ağırladı. Kale Park Sosyal Tesisleri'nde yapılan iftara, MHP Genel Merkez MYK Üyesi Volkan Yılmaz, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve muhtarlar, geçmiş dönem ilçe başkanları Şenol Türkyılmaz, Menderes Tanık ve MHP'liler katıldı.   

İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Türk Milleti'nin inancından ve yolundan dönmediğine vurgu yaparak, "İftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle; kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık ve bakışlarımıza umut hâkim olur. Millet olarak, mukaddesatımızın yol göstericiliğinden asırlarca hiç ayrılmadık. Sabırla, huşuyla, kutsallarımıza, kabullerimize ve inançlarımıza sahip çıktık, toz kondurmadık ve onlara göz bebeğimiz gibi baktık. Bizi bir arada tutan ve bin yıllık kardeşlik hukukunun teminatı olan ilkelerden hiç ayrılmadık. Türkiye Cumhuriyetinin baki kalması ve milli şuurun uyanık kalması için her daim nöbetteyiz ve olacağız. Bu duygu ve düşünceler ile Rabbimden Ramazan'ımızı hakkıyla idrak etmemizi, niyetlerimizden ve gayretlerimizden sorumlu olacağımız, sonucun ise yalnızca Allah’ın rızasını kazanmak ve Allah'ın takdirinde olduğunun bilinciyle hareket edeceğimiz bir şuura, daha fazla sahip olmamıza vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: TÜRK GİBİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

 

MHP MYK Üyesi Volkan Yılmaz, "Bir Türk gibi düşünerek birbirimize kenetlenmeliyiz" çağrısı yaptı.  "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu bölgede güçlü olduğu sürece varlığını sürdürebilir" diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, "Aynı anda planlanan oyunlar karşısında Türkiye'de yaşayan her fert, siyaseti hamaseti bir kenara bırakıp, bir İngiliz, bir Alman gibi düşünmeyip, bir Türk gibi düşünerek kenetlenmeli. Şu günlerde ona ihtiyacımız var. 15 Temmuz'u yaşadık. 15 Temmuz'da bu ülke nasıl milli birlik ve milli şuurla birbirine kenetlendiyse, o atmosferin bu ülkede devam etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Katar meselesi ile ilgili de konuşan Volkan Yılmaz, "Şimdi Ortadoğu'ya bakın bir Katar krizi oluştu. İsrail'e karşı birleşemeyen Müslüman devletler, Katar'a karşı Amerika'nın mihmandarlığında bir araya geldiler. Müslüman bir ülkeye siyasi ve ekonomik yaptırımlar yapmaya başladılar. Şimdi sırada Türkiye'nin olduğu konuşuluyor. Bu devleti ebedi kılmayı şiar edinen Ülkücüler, vatanseverler, bu ülkeyi karşılıksız sevenler. Bu ülkede 'Ne mutlu Türk'üm diyenlerin' son kalesi olan Milliyetçi Hareket Partililer. Türk Milleti MHP'ye inansın. MHP olduğu sürece ve onun lideri Devlet Bahçeli bu ülkede o partinin başında olduğu sürece bu oyunlara izin vermeyecek. Gerek Türkiye'de gerek partide, içimizde bulunan fitne fesat ateşini söndüreceğiz. Birlik ve beraberliği tesis edeceğiz" dedi. 

HER ŞEYİ TÜRKİYE İÇİN YAPTIK

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede ne zaman milliyetçi bir iktidar olacaksa, bu ülke huzura kavuşacak. MHP liderini zaman zaman AKP'nin koltuk değneği, CHP'nin politikalarının arkasına kapılmakla suçlayanlar, bu algıyı Türkiye'ye oluşturulanlar şunu bilsinler; MHP'nin Lideri oy kaybetti, vekil kaybetti, kendisi partisi içerisinde sorgulanır duruma geldi ama yaptığı her şeyi Türk Milleti için yaptı.

DARBE GECESİ CUMHURBAŞKANI NEREDEYDİ?

15 Temmuz gecesini hatırlayın, devlet erkanından Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil olmak üzere neredeydiler? Nerede olduklarını bilen var mıydı? Yoktu. Ne söylediklerini bilen var mıydı? Herkes 'darbe nasıl bir pozisyon alacak' diye, bir pozisyon alma derdindeydi. Şimdi yollara düşen CHP lideri Kılıçdaroğlu neredeydi o gece? Nerde olduğunu bıraktık. Bir açıklama niye yapamadı. O gece hesapsız kitapsız, yalnızca Türk Milleti için MHP'nin genel merkezinden bir açıklama yapıldı. MHP'nin liderinin nerede olduğu da belliydi, karargahında, Genel Merkezi'ndeydi. Ve şu açıklamayı yaptı; 'Biz Türk demokrasisine yapılan her türlü darbenin karşısındayız. Hükümetin ve Türkiye Devleti'nin yanındayız' dedi. Bu hiç hesap kitap yapılmadan, sonu düşünülmeden yapılan bir eylemdi. Şimdi biz Türk Milliyetçileri, liderimizin etrafında kenetlenerek iktidara emin adımlarla yürümeliyiz. Hangi kapıyı çalarsanız çalın, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin adı geçtiğinde saygı ile karşılandığını görüyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Türk gençliğine, herkese, 'Hepiniz birer Türk bayrağısınız, bayrağı lekeletmeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin' dedi. Çok şükür ki, hiç bir dava arkadaşım, o bayrağı yere düşürmedi, kirletmedi. Devleti milleti ile var eden, bu cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği fikrini ilelebet yaşatmak için can vermiş, kan vermiş, sosyal maliyet ödemiş ülkücüler, Türk milliyetçileri, liderlerinin dediği gibi 'önce ülkem, önce milletim, sonra partim, sonra ben' demeye devam edeceğiz."

silivriden.com

Editör: TE Bilişim