Cumhuriyet Halk Partisi'nde Silivri belediye başkan adayının belirlenmesi gittikçe daha sancılı bire sürece dopru gidiyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Özcan Işıklar'ın adaylık talebinin hem Merkez Yürütme Kurulu hem de Parti Meclisi'nde kabul edilmemesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu bu haftaki MYK'ya yine Işıklar'ın adını getirdi.

Bu talebin MYK'da bir kere daha reddedilmesinin ardından, Parti Meclisi'nde de aynı sonucun çıkacağını gören Kılıçdaroğlu; Silivri dahil bütün belediye başkan adaylarını tek başına belirlemek üzere yetki talebinde bulundu.

MYK'nın hemen ardından toplanan PM, ilk önce Kılıçdaroğlu'nun yetki talebini reddetti.

CHP Genel Başkanı daha sonra istifa resti çekerek yeniden yetki talebinde bulundu. Ve yapılan oylama sonucunda Parti Meclisi tarafından Kılıçdaroğlu'na "belediye başkan adaylarını belirleme ve daha önce PM'de belirlenen adayları değiştirme" yetkisini verdi.

SİLİVRİ ADAYI PAZARTESİ AÇIKLANACAK

Parti meclisinden yetki alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 04 Şubat 2019 Pazartesi günü MYK'yı toplayacağı ve arkasından Silivri'nin de dahil olduğu kalan beleidye başkan adaylarını açıklayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim