Demokratik Sol Parti (DSP) Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Selimpaşalılarla bir araya geldi. Yüzlerce Selimpaşalı, miting alanı doldururken, Efsane Başkan, “31 Mart’ta sandıkta verecek. O arkadaşı da layık olduğu yere hep birlikte göndereceğiz” dedi. 

“İki gün sonra çok önemli bir karar vereceğiz” diyerek sözlerine başlayan Değirmenci, “Haramilerin saltanatına son diyerek seçildiler, harami oldular. Bu anlayışına son vereceğiz. 10 yıldır bu yönetim hiçbir hizmet vermedi. Bu Silivri’nin hangi sokağına ne hizmet yaptınız? Bunun hesabını vermek zorundasınız. Burada her kişinin hakkı var. Buralar hizmet bekliyor, dünya hızla gelişiyor, Türkiye gelişiyor, biz geriye gidiyoruz. Bu insanlar 10 yıldır hizmet etmedi, şimdide 300 milyon borçla hiçbir şey yapamayacak. Belediyede en düşük maaş alan arkadaşlarımızın bile en az 10 bin lira alacağı birikti. Bu anlayış Silivri’ye nasıl hizmet yapacak? Bunların hesabını sormayacak mıyız? Elbette soracağız, 2 gün sonra. Oradaki soygun düzenine son vereceğiz.

“BUNDAN SONRA YOK ARTIK”
Ben bunları söylemekten bıktım ama burada geçen akşam, ‘Selami Değirmenci iftiracı bana iftira atıyor’ diyor. Kaç kere çağırdım, gel dedim basının karşısında her şeyi tartışalım. Benim söylediklerimde bir tek kelime, cümle demiyorum, bir tek kelime fazlaysa bütün Silivri yüzüme tükürsün. Bir insan utanır, bunca gerçek ortaya koyduk, bir tanesine bile cevap veremedi. Adaylığı nasıl satın aldıysa, o pahalı seçim kampanyalarıyla Silivri halkının oylarını satın alacağını sanıyor. Yok arkadaş, gitti bundan sonra yok artık. Bu vatandaş bunları yemez, her şeyin cevabını 31 Mart’ta sandıkta verecek. O arkadaşı da layık olduğu yere hep birlikte göndereceğiz” dedi. 

“SELİMPAŞA KENDİ HALİNE BIRAKILMIŞ”
“Selimpaşa’ya hizmet yaptık, meydan yaptık’ diyor. Yapılan her güzel şeye minnet duyarız. Ama bir şey yaparken insanlara işkence yapmak değil” diyerek sözlerine devam eden Efsane Başkan, “Hizmet etmektir esas. O insanların hayatını kolaylaştırmak için olmalı. Yolları daralttın, parkları kapattın, buraya park etmeyeceksin. Peki ne yapacak bu insanlar, arabalarını nereye park edecekler? Şimdi kalkmışsın top sahasını kaldırdın, ‘bu dükkanların cephesini değiştireceğiz, yeniden başka şey yapacağız’ diyorsun. Bunun hesabını yapsaydın ya daha önceden. Bu insanlara 10 yıldır işkence çektirmeseydin. O pazar yeri orada duruyor. Başlarken ne dedi, ‘Her mahalleye kapalı pazar yeri.’ Yapıldı mı evet. Bize görev verdiğiniz zaman o pazar yerinin altını otopark yapacağız. Bu ilçenin en büyük beldelerinden bir tanesi, bir tane düğün salonu, spor sahası yok. Olur mu? Selimpaşa’da futbol oynamak isteyen gençleri, Gazitepe’ye Ortaköy’e gönderiyoruz. Yok mu Selimpaşa’nın yerleri, yapamaz mısın? İki sefer Bulgaristan’a gitmezsen bunlar zaten olur. Siz hiç merak etmeyin, çok sorununuz olduğunu biliyorum. Selimpaşa, Silivri kendi haline bırakılmış. O bütçenin tamamı sizlerin için kullanılacak, hizmet olarak geri dönecek. 

“HERKESİ KENDİLERİ GİBİ SANIYORLAR”
Dediler ki, ‘bizi bölmek için yola çıktılar.’ Biz Silivri halkıyla görüştük, ona göre yola çıktık. Bu hafta gelen tüm anketlerde Silivri’de birinci durumdayız. Bu insanlar, kendileri paraya taptıkları için karşısındaki insanları da aynı görür oldular. Ne diyorlar, ‘Para alacak, çekilecek.’ Hangi para bizleri satın almaya yeterlidir? O ancak onun gibi, onun arkadaşları gibi olanlar için geçerlidir. En öndeyiz ama en sonda olsak bile neden çekileceğiz. Biz bütün yolsuzlukları, yanlışları ortaya koyduk. Başka partinin adayları da var, hiç birinin Silivri’de yaşanan olumsuzluklarla ilgili tek kelimeleri yok. Yine de razıyız diyorsanız, kararınıza saygımız sonsuz. Biz hizmet istiyoruz, bunları kabul edemiyoruz diyorsanız, biz Demokratik Sol Parti olarak sizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Değirmenci sözlerini, 29 Mart Cuma günü saat 21.00’de Alibey Mahallesi Varyemez’in Kahvesi’nde yapacağı son mitingine vatandaşları davet ederek sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim