ÖZEL HABER

 

Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci'nin, Yelkent Restoran'da bir grup partili ile birlikte yemek yemesi ve aynı toplantıda "belediye başkan adaylığı için önseçim istedikleri" konusundaki açıklaması üzerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Supersilivri.com'a özel bir açıklama yaptı.

Kendisinin hiçbir zaman CHP içerisinde bir önseçime karşı olmadığının altını çizen Işıklar, "Selami Değirmenci kurnazca kelime oyunları yaparak sanki ben önseçime karşıymışım gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Parti içerisinde bir önseçim olmasını en çok ben istiyorum. Ve parti genel merkezine başvuruda bulunarak Silivri'de belediye başkan adayını belirlemek için önseçim yapılmasını isteyeceğim" dedi.

CHP Genel Merkezi'nin , Türkiye genelinde örgütler içerisinde önseçim yapılmaması konusunda bir prensip kararı olduğunu belirten Özcan Işıklar, "üye yapısının sağlıklı olmamasından dolayı genel merkezin çeşitli kaygıları var. Örneğin bazı il ve ilçelerde büyük aşiretle ve akraba grupları sayısal çoğunluğu ellerinde bulundurdukları için önseçimle istedikleri kişinin aday olmasını sağlayabiliyor. geçmişte bunun olumsuz örneklerini gördük. O nedenle genel merkez prensip olarak önseçime sıcak yaklaşmıyor. Aslında Selami Değirmenci de bunu çok iyi bilmesine rağmen beni antidemokratik olarak gösterebilmek için bu tarz toplantılar düzenleyip kelime oyunları içeren konuşmalar yapıyor. Fakat tekrar tekrar ve altını çizerek söylüyorum. Ben de önseçime karşı değilim bilakis önseçim istiyorum. İmza toplanacaksa da ilk imzayı atmaya hazırım." diye konuştu.

CHP Genel Merkezi tarafından İstanbul'da ve Silivri'de belediye başkan adaylarını belirlemek için üç ayrı firmaya çaprazlama olarak birbirini doğrulatacak şekilde anket yaptırılacağını da belirten Işıklar, ayrıca örgüt içerisinde temayül yoklaması yapılacağını ve adayın bu şekilde belirleneceğini söyledi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bütün bunların yanında Silivri'de önseçim yapılması için gerekli başvuruyu bizzat genel merkeze yapacağını da sözlerine ekledi.

 

ÖZEL HABER

 

Editör: TE Bilişim