CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Silivrili Muhtarları ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından muhtarlara yazılan mektupları iletti. 16 Nisanda yapılacak olan yeni anayasa değişikliğiyle ilgili muhtarlara bilgi veren Tamaylıgil; “Bu bir parti seçimi değil, bu bir rejim değişikliğidir” diyerek, 16 Nisan'a çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Silivri Muhtarlar Derneği, dün CHP’lileri ağırladı. CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar ile Kadın Kolları ve Gençlik Kollarından oluşan heyet referandum ile ilgili muhtarları ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yazdığı mektupları muhtarlara ileten CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, ilk olarak muhtarın sorunlarını dinlemek istediğini ifade etti.

MUHTARLAR; YETMİZ YOK, SORUMLULUĞUMUZ ÇOK

CHP’li yöneticileri Dernek Binasında ağırlayan Silivri’li muhtarlar, yetkilerinin olmadığını, ancak sorumluluklarının çok fazla olduğunu, ifade ederek bir bir sorunlarını sıraladılar. Yeni adres güncellemeleri yüzünden 112 Acil servisiyle sıkıntı yaşadıklarını, bazı mahallerde sağlık ocağı olmadığını, sağlık ocağı olsa bile personelin olmadığını, köylerinde bir ebe bile olmadığını, bu yüzden de köylü vatandaşların sağlık konusunda hizmet alamadıklarını, Muhtarların özlük haklarının geri verilmesiyle ilgili yeni bir düzenleme yapılmasını, Silah ruhsatı almakta zorlandıklarını, pasaport konusunda sorun yaşadıklarını, memur statüsünde olmalarına rağmen memur haklarının hiç birinden faydalanmadıklarını söyleyerek, “Mademki memuruz o zaman memurların bütün haklarından faydalanmak isteriz” dediler.

MUHTAR BIYIKOĞLU; CHP GÖREVİNİ İYİ YAPMIYOR

Ülkenin bu noktaya gelmesinde Ana Muhalefet Partisinin de payı olduğu belirten Semizkumlar Mahalle Muhtarı Hatice Bıyıkoğlu; “ CHP görevini iyi yapamıyor. Ülkemiz bu noktaya geldiyse bunda CHP’nin de payı var. Referandumda değişecek olan 18 tane maddeyi lütfen anlaşılır bir şekilde televizyonlarda anlatılsın. Vatandaşlara doğru bir şekilde bu maddeler aktarılsın. Ben muhtar olarak 18. Madde açtım okudum. Felaket! Sizlerden ricam Ana muhalefet partisi olarak görevinizi biraz daha iyi yapın. Yavru muhalefeti saymıyorum bile” dedi.

“KÖYLERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”

Mahalle statüsüne geçen köylerin yeniden köy statüsüne kavuşturulmasını da isteyen Silivri’li muhtarlar, “ Köylerimizi mallarıyla birlikte geri istiyoruz. Ne yetkimiz kaldı ne malımız. Köylerimizi geri versinler” dediler.

TAMAYLIGİL; MUHTARLARIN ÖNDERLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

sorunlarını dinleyen ve tek tek not alan CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil; “ Muhtarlarımızın önderliği bizler için çok önemli. Çünkü sizler vatandaşla birebir muhatap olarak seçiliyorsunuz. O yüzden de bu referandum sürecinde sizlerin önderliği çok önemli”diyerek muhtarlardan destek istedi.

BU ANAYASA PAKETİ AYIPLI MAL

Yeni anayasa paketiyle ilgili muhtarlara bilgi aktaran Tamaylıgil; “ Bu ayasa değişikliği bir rejim değişikliğidir. Bir gecede yetkilerin değişeceği bir değişikliktir bu. Tek adam olarak bir gecede istediği karar çıkartılabilir. Bir daha dünyayı keşfetmeye gerek yok. Bunun örneklerini başkanlık sistemi olan ülkelerde görüyoruz. Ama bizde ki anayasa değişikliği demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü hiçe sayan, bir gecede istediği kararı çıkaran, istediğini işe alan, istediğinin işine son veren, yargıya kendi istediğini atayan, istediğini içeri tıktıran tek adamlık sistemidir. Hani ayıplı mal diye bir söz var ya. Bu anayasa değişikliği de ayıplı mal. Ayıplı mal gibi üzerini değiştirip süslü paket ile insanlara sunuyorlar” dedi. Anayasa paketinde nelerin değişeceğini ve neden CHP’li yöneticileri mahalle muhtarlarıyla birlikte ağırlayan Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Milletvekili Bihnul Tamaylıgil’e ve berberindekiler ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim