Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü’nün emektar isimlerinden Muharrem Mutu, Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve bir grup partili arkadaşına sitem etti.

2014 yerel seçimleri öncesinde CHP içerisinde gerçekleştirilen önseçimin ardından 16. sıradan belediye meclis üyesi adayı yapılan Mutu, 3 kişilik kontenjan adayının dışında liste üzerinden ilk 15 kişinin meclis üyesi seçilmesiyle birlikte halen CHP kontenjanından “yedek birinci” sırada bulunuyor.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cengiz Aksu’nun uzun zamandan beri yaşadığı hukuksal sorunlar sebebiyle toplantılara katılamamasına rağmen halen meclis üyesi sıfatının devam ettiğine ve partinin bir eksikle meclis çalışmalarına katıldığına vurgu yapan Mutu, “yarın öbür gün belediye meclisinde kritik bir oylama yapılsa CHP olarak sıkıntı yaşarız. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu konuyla ilgili olarak siyasi bir girişimde bulunmasını bekliyorum ancak bu beklentilerim boşa çıkıyor. Işıklar tam anlamıyla kendisine teslim olmayacağımı düşündüğü için benim meclis üyeliğime geçit vermiyor. Işıklar’ın sadece kendi çıkarlarını düşünen bu diktatörce tavrından dolayı yarın öbür gün belediye meclisinde kritik bir oylama yapılması durumunda CHP olarak siyasi sıkıntı yaşayacağız. Daha önce ilçe yönetiminde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız var. Onlar da tam anlamıyla şu anda muktedir konumunda olan Işıklar’ın çizgisinden yürüyor. Kendilerine hakkımı helal etmiyorum. 13 aydır ses çıkarmadan bekliyorum. Ancak artık konuşma zamanının geldiğini düşünüyorum. Sadece belediye başkanının yandaşı olan partililer rağbet görüyor. Belediye başkanının yandaşı olmayan partililer, isterse 50 senelik partili olsun makbul kabul edilmiyor.  Bu anlayışın uzun vadede CHP’ye zarar vereceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim