Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın çöp ihalesinden vazgeçme kararı Çatalca Belediyesi'ne de örnek oldu.

Damga Gazetesi'nden Bahadır Sügür'ün haberine göre Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, bundan sonra çöp ihalesi yapılmayacağını ve çöplerin belediyenin kendi imkanlarıyla toplanacağını söyledi.

Belediyelerin en yüksek gider kalemleri arasında yer alan araç kiralama işi Çatalca'da tarihe karışıyor. 2019 yılı Aralık ayında çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere 24 araç satın alan Çatalca Belediyesi, 31 yeni araç daha satın almaya karar verdi. Şubat ayı Meclis toplantısında gündeme gelen ve ilgili komisyona havale edilen araç alımı hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Bu ilçe uzun yıllardır gerek temizlik araçları, gerek diğer tüm araçlar olmak üzere büyük bir yükün altındaydı. Çöp kamyonları da dahil olmak üzere 4 milyon 887 bin lira bir yıllık kiralama bedeli ödüyoruz. Bu araçları almaz isek bir yılda bu parayı ödeyeceğiz. 3 tane araç da  bakanlık hibe edecek. Toplamda 56 tane araç satın almış olacağız" bilgisini verdi.

5 yılda 30 milyon kar
Satın alınacak araçların toplam maliyetinin 10 milyon 121 bin lira olduğunu açıklayan Başkan Üner, "Biz bunları kiralama yapmak yerine satın aldığımızda 60 ay vade yapabiliyoruz. Bu da aylık 400 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Kiralama yaptığımızda ise aylık toplamı 1 milyon 100 bin lira para ödemek zorundayız. Biz artık çöp işini de ihale etmek istemiyoruz. Kendimiz yapmak istiyoruz. Diğer hizmetlerde kullanılan araçları da kiralama yerine satın almak istiyoruz. Çıkan rakam ortada. Araçları satın aldığımızda bir ayda hemen hemen 500 bin lira gibi kar elde ediyoruz. İhale yapıp kiralama yapsaydık, bu belediyenin kasasından, vatandaşımızın ödediği vergiden aylık 500 bin lira fazla para vermiş olacaktık. Bir yılda 6 milyon, 5 yılda 30 milyon kasamızda kalacak. İsrafın en büyüğününe önüne geçiyoruz" açıklamasını yaptı. Üner, "Görevde olduğumuz süre içerisinde, aldığı emekli maaşından bu belediyenin veznesine vergi ödeyen, ne Ayşe teyzemizin, ne Ahmet amcamızın bir kuruşunu dahi israf etmeyeceğiz, ettirtmeyeceğiz. İsraf olarak gördüğümüz ne varsa hepsini bir bir ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim