Silivri Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı anlaşması gereğince Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı destekleyen ve seçimden sonra “MHP Grubu” olarak adlandırılan AK Parti kökenli belediye meclis üyelerinin bayramdan sonra MHP’den tamamen ayrılacağı öğrenildi.

Bilindiği gibi Sami Barlas seçimden hemen sonra MHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçmiş; Celalettin Yazıcı, Filiz Güler, Hacer Yıldırım, Mustafa Çolakoğlu, Orhan Yıldırım, Ülkenur Büke, Ömer Tekin, Kenan Değdaş, Sefer Ölçer, Şükriye Akkaya Karakuş, Salim Çavdar ve Yasin Gören’den oluşan isimler de MHP çatısı altında kalmaya devam etmişlerdi.

ÇELİŞKİ SON BULACAK

İşin ilginç tarafı aynı zamanda İstanbul büyükşehir belediye meclis üyeleri arasında Sami Barlas haricindeki Celalettin Yazıcı ve Filiz Güler de İBB’de “AK Partili Meclis Üyeleri”, Silivri Belediye Meclisi’nde ise “MHP’li Belediye Meclis Üyeleri” olarak gözükmekteydiler.

MHP 5 KİŞİ KALACAK

Volkan Yılmaz’ın listesinden seçilen ve “MHP kökenli” olarak bilinen belediye meclis üyeleri ise Şenoğlu Türkyılmaz, Sultan Aşkın, Erdoğan Gökalp Kalaycı ve Gökhan Dirik’ten oluşuyor.

Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’yi temsilen CHP listesinden Silivri Belediye Meclis Üyesi seçilen Ümit Seçkin, ilk önce CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmiş ve daha sonra İYİ Parti’den de istifa ederek MHP’ye geçmişti.

TEMMUZ’DA TOPLANMASI BEKLENİYOR

Pandemi dolayısıyla çalışmalarına ara veren Silivri Belediye Meclisi’nin muhtemelen 6 Temmuz 2020 Pazartesi günü toplanması ve bu toplantıda MHP’den istifa eden meclis üyelerinin istifalarının okunarak AK Parti Grubu’nu kurmuş olduklarının ilan edilmesi bekleniyor.

“ŞİMDİLİK” DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEKLER

Bu gelişmenin arkasından belediye başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı MHP’li meclis grubu Silivri Belediye Meclisi’nde azınlığa düşmüş olacak.

Ancak yeni bir gelişme yaşanana kadar Cumhur İttifakı prensiplerinin devam edeceği ve AK Partili meclis üyelerinin Yılmaz’ı desteklemeye devam edeceği öğrenildi.

DENGELER DEĞİŞECEK

Bu değişikliğin ardından 31 üyesi bulunan Silivri Belediye Meclisi’nde dengeler de tamamen değişecek. Halen Silivri Belediye Meclisi’nde 17 MHP’li 13 CHP’li ve 1 AK Partili meclis üyesi bulunuyor. AK Parti’nin kendi grubunu oluşturmasıyla birlikte ise meclis aritmetiği 13 CHP, 13 AK Parti ve 5 MHP’li meclis üyesi’nden oluşacak.

Editör: TE Bilişim