AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı eski Gazeteci Mahmut Över, Silivri’de yerel gazetecilerle buluştu.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral ve partililerle birlikte toplantıya gelen Övür, Silivrili gazetecilerin soruları karşısında zaman zaman sinirlendi.

Geçmişte solcuydum

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı eski Gazeteci Mahmut Övür, genel siyasi geçmişi değerlendirerek sözlerine başladı ve gençliğinde solcu olduğunu söyleyerek  ‘Beni bilenler bilir ki gençliğimde iyi bir solcuydum. Ama 1960 darbesinden sonra siyaset ayaklar altın alındı. Ben hep o düzenin değişmesini istedim. Bakın bu ülkeyi yönetemediler. Askeri konseptin devreye girmesi, bölücülük,  PKK bir kaotik bir ortam yarattı. Faili meçhul cinayetler ve teröre kurban gidenler oldu. O dönemde de karşı çıktım hala karşı çıkıyorum. Askerle ilgili tek cümle yazan gazete bir gün içinde kapanıyordu. Şimdi bugünlere geldik. Darbe süreçlerinde sosyal demokratlar üzerine düşeni yapmadı.

“Cemaati konusunda kandırıldım”

Mahmut Övür, konuşmasında geçmiş yıllarda Fethullah Gülen cemaati ile birlikte hareket etmesine de değindi. Cemaate dini duygularındna dolayı inandığını belirten Övür “inanmıştım, kandırıldım, pişmanım” dedi.

17 Aralık ve ayakkabı kutusu soruları Övür’ü kızdırdı

Gazeteci kökenli olan Mahmut Övür, daha sonra Silivrili gazetecilerin sorularını cevapladı. Soru cevap faslı gergin bir havada geçti. Supersilivri.com Genel Yayın Yönetmeni Cem Güner’in 17 Aralık operasyonu ve ayakkabı kutularıyla  ilgili soruları Övür’ü kızdırdı. Övür, bu operasyonların bir algı operasyonu olduğunu iddia etti.

 “Küfür özgürlüğü istemeyin”

Türkiye’nin basın özgürlüğü açısındna gitgide geriye gittiği ve 180 ülke arasında 149. Sıraya gerilemesiyle ilgili soruya,  “Siz küfür özgürlüğü, hakaret özgürlüğü istiyorsanız ayıp ya. Bu bir algı  operasyonudur. Bu sıralamayı neye göre kastediyorsunuz? Bu ülkede fikir değil küfür özgürlüğü isteniyor. Başbakanla ilgili yazamadığınız bir şeyi söyleyin bana. Bu devlet besmele basın yarattı zamanında. Onları hatırlayın.” şeklinde cevap verdi.

“Havuzun suyunu sana içeririm!”

supersilivri.com Genel Yayın Yönetmeni Cem Güner’in sormuş olduğu  “Türkiye’de havuz medyası var mı yok mu? Bu medya nereden besleniyor?” sorusuna karşı aldığı cevap tüm salonu şaşırttı. Övür bu soruya ‘Kusura bakma o havuzun suyunu sana  içiririm. Böyle konuşmayın.. Diğer tarafta da hırsızlık medyası var. Çok ayıp. Nerden çıkardın havuz medyasını. Onlar demokrasi medyasıdır. Hükümeti, siyasi dengeyi korumaya çalışan, aynı fikirli bir medya oluştu. Ama bu medyanın oranı ney? Sabah, Yenişafak, Star, Akşam Gazetelerini toplayın; yüzde kırk etmez. Bu medya demokrasi medyasıdır, sivil medyadır. İktidara tuzak kuranlara karşı duran medyadır. Darbeci değildir. Kaynakları da milletin kaynağıdır. Bu gazetelerin yürüttüğü mücadele demokrasi mücadelesidir.







 

Editör: TE Bilişim