Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı istanbul İl müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı” Silivrililerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Birimi Şube Müdürü Ahmet Emin Baysal’ın sunum gerçekleştirdiği toplantıda koruyucu ailelik ve evlat edinme hakkında bilgiler verildi. Programa Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, belediye meclis üyeleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, koruyucu aileler ve vatandaşlar katıldı. 

PARTAL: “İLÇEMİZDE BU DUYARLILIĞI OLUŞTURALIM İSTEDİK”
Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal yaptığı konuşmada, “Koruyucu aile programı ile ailesi olmayan ya da ailesi olup bakım ihtiyaçlarını karşılanamayan çocukların bir şekilde sıcak bir yuvaya kavuşturmak, sevgi ortamını sağlamak, topluma en iyi şekilde kazandırmak adına devletin düşünmüş olduğu bir sistem. Sosyal devlet anlayışı içinde yürütülen birçok hizmet var. Her türlü destek ve ihtiyaçları karşılanıyor ama sevgi olmayınca, sıcak bir yuva olmayınca eksik kalıyor. Biz istedik ki ilçemizde bu duyarlılığı ve farkındalığı oluşturalım. Bizim için gerçekten büyük önemi var. Sizler bir şekilde toplumun her kesiminde burada dinlemiş olduğunuz, toplantıdan almış olduğunuz bilgileri evlerinde çocuklarımızı misafir etmek isteyenlere, onlar ile beraber olmak isteyenlere aktaracaksınız. Onları kaymakamlığımız ve aile bakanlığının yetkilileri ile buluşturacaksınız. Burada toplumun birçok kesiminden arkadaşlarımız var. Ben bu toplantının başarılı olacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

YILMAZ: “KORUYUCU AİLELERİN YANINDA OLACAĞIZ”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yola çıkarken sloganlarımızdan en önemlisi bir kalp içerisinde; mutlu çocuk, mutlu genç, mutlu aile, mutlu Silivri’ydi. Bu toplantı onun özeti esasında. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bir fotoğrafında evin bacasında kalp var. Evlerimizin bacasından hem de gönüllerimizden sevginin hiç eksilmemesi diliyorum. Koruyucu ailelerin her zaman yanında olacağımızı, değerli temsilcilerimize çözüm noktasında destek olacağımızı, Silivri Belediyesi olarak istedikleri her türlü lojistik, teknik, ekonomik katkıyı sunacağımızı belirtmek isterim. Hep ama hep onların yanında olacağız, kalbimizdeki sevgi hiç eksilmesin” dedi.


Koruyucu ailelerin de söz alarak tecrübelerini aktardığı programda Kaymakam Ali Partal ile eşi Gülay Partal ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile eşi Ezgi Yılmaz ailelere çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim